Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Maandag 24 november                                            
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN


Man aangehouden voor mishandeling
Op zondagavond is in een woning aan de Rozenstraat een 43-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden. De man zou even daarvoor op de Graafseweg een 36-jarige automobilist uit Nijmegen hebben mishandeld. De 43-jarige Nijmegenaar reed in zijn auto achter de 36-jarige Nijmegenaar. Ter hoogte van de Rozenstraat haalde de 43-jarige in en botste tegen de auto van de 36-jarige. De 36-jarige stapte hierop uit en werd vervolgens door de 43-jarige geslagen. Ook zou de 43-jarige de auto van de 36-jarige hebben vernield. De 36-jarige belde de politie. De politie hield de 43-jarige aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 36-jarige deed aangifte.

Man aangehouden voor vernieling
Gisteravond hield de politie op de Eerste Oude Heselaan een 50-jarige inwoner van Nijmegen aan. De man wordt er van verdacht eerder die avond een ruit van een woning aan de Voorstadslaan te hebben ingeslagen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 49-jarige bewoonster deed aangifte.

Auto gestolen
Vanaf de Bijleveldsingel is op zondagavond een blauwe Ford Mondeo met het kenteken PD-JG-88 gestolen. Aangifte deed de 27-jarige eigenaar uit Groesbeek.

Bedrijfsinbraken
In de nacht van zondag op maandag is in een bedrijf aan de Wezenlaan ingebroken. Door een ruit te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Er is computerapparatuur gestolen. Aangifte volgt.
In de nacht van zondag op maandag is in een bedrijf aan de Koopvaardijweg ingebroken. Door een deur te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Er zijn onder meer sigaren gestolen. Er is aangifte gedaan.


DISTRICT TWEESTROMENLAND



Beuningen- woninginbraken

In een woning aan de Lindenstraat is gisteren ingebroken. Door een deur te forceren zijn de dieven de woning binnengekomen. Er is geld gestolen. Er is aangifte gedaan.
In een woning aan de Molenstraat is gisteren ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de dieven de woning binnengekomen. Het is niet duidelijk of er goederen uit de woning zijn gestolen. Er is aangifte gedaan.


Wijchen- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Baron D'Osystraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Door een ruit in te slaan zijn de dieven het pand binnengekomen. Er is onder meer computerapparatuur en gereedschap gestolen. Er is aangifte gedaan.



DISTRICT DE WAARDEN


Eck en Wiel- mannen aangehouden voor mishandeling
Op zondagmiddag is een 17-jarige inwoner van Maurik door vermoedelijk een 21-jarige inwoner van Gorinchem mishandeld. Dit gebeurde tijdens een voetbalwedstrijd die gehouden werd aan de Kalverlandseweg. Na de mishandeling werd de politie gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam, ontstond een opstootje tussen politieagenten en een aantal personen die bij de voetbalwedstrijd aanwezig waren. De politie hield vier inwoners van Gorinchem aan, waaronder de 21-jarige. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. De 17-jarige deed aangifte. Door de mishandeling liep de 17-jarige letsel aan zijn neus op.

Waardenburg- woninginbraak
In en woning aan de Industrieweg is zondagavond ingebroken. Via een raam zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer fotoapparatuur gestolen. Er is aangifte gedaan.

Tiel- ongeval met letsel
Vanochtend is op de Havendijk een aanrijding ontstaan tussen een 33-jarige automobiliste uit Tiel en een 19-jarige bestuurder van een tractor uit Meteren. De automobiliste reed in de richting van de Nieuwe Tielseweg. Vermoedelijk hield zij te weinig rechts waardoor zij tegen de haar tegemoet komende tractor botste. Door de aanrijding liep de automobiliste letsel op. Zij is voor behandeling overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel.

Tiel- man aangehouden
Afgelopen nacht hield de politie op de Lingeweg een 37-jarige inwoner van Culemborg aan. De auto van de man werd gecontroleerd op de Rivierenlandlaan. Een agent vroeg de man of hij voor de controle zijn kofferbak wilde openen. De man deed dit maar reed direct daarna weg. De politie ging de man achterna. Op de Lingeweg stopte de man. De politie controleerde alsnog de auto. De man bleek drie zakken met softdrugs bij zich te hebben. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Tiel- auto gestolen
Vanaf de Laan van Westroijen is gisteren een witte Volkswagen Transporter met het kenteken VK-58-TB gestolen. Er is aangifte gedaan.

Well- ongeval met letsel
Gistermiddag is op de kruising Bernseweg/ Heust een aanrijding ontstaan tussen een 59-jarige automobilist uit Zaltbommel en een 34-jarige fietser uit Den Bosch. Vermoedelijk verleende de automobilist op de kruising geen voorrang aan de fietser waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding liep de fietser licht letsel op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch.

BLIK OP VEILIG

Snelheidscontrole
In de nacht van zondag op maandag is op de Graafseweg in Nijmegen een 24-jarige inwoner uit Oss staande gehouden. De man reed met een snelheid van 112 km/u in de richting van het centrum van Nijmegen. Op de Graafseweg geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole
In de nacht van zondag op maandag is op het Kelfkensbos een alcoholcontrole gehouden. Er zijn 523 blaastesten afgenomen. Drie personen bleken te veel alcohol genuttigd te hebben. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --