Politie Limburg-Noord

3.327 boetes bij verkeerscontroles

Venlo 24-11-2003 - De politie Limburg-Noord heeft in de week van 15 t/m 24 november 2003 in totaal 55.724 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 3.327 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 13.728 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 604 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baarlo, Blerick, Tegelen en Venlo. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op woensdag 19 november op de Baarlosestraat in Blerick: 94 km/u waar 50 km/u de limiet is. Bij controles met staande houding werden 46 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden met een te hoge snelheid. 20 bestuurders werden geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Voor diverse andere overtredingen werden 16 bestuurders geverbaliseerd.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 1.060 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 66 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Roermond en Swalmen. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op dinsdag 18 november op de Markt in Swalmen: 79 km/u waar 50 km/u de limiet is. Bij controles met staande houding werden 18 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden met een te hoge snelheid.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het Verkeershandhavingsteam politiemensen van de basiseenheden en van de Koninklijke Marechaussee hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 27.382 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1.808 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Baexem, Ell, Haelen, Horn, Neer, Ospel, Roggel, Stramproy en Weert. De hoogste snelheid die met de lasergun werd gemeten, was op dinsdag 18 oktober op de Rijksweg N 280 in Horn: 157 km/u waar 100 km/u de limiet is.Bij controles met staande houding werden 42 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden met een te hoge snelheid. Voor diverse andere overtredingen werden 9 bestuurders geverbaliseerd.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 13.554 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 849 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Heide, Oostrum, Venray en Ysselsteyn. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op vrijdag 21 november op de Peelweg N 277: 140 km/u waar 80 km/u de limiet is. Bij controles met staande houding werden 39 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. 24 bestuurders werden geverbaliseerd voor het rijden met een te hoge snelheid. Een bestuurder reed namelijk 137 km/u waar 80 km/u is toegestaan. 3 bestuurders zijn geverbaliseerd voor het negeren van rood licht.