Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving

Alkmaar 24-11-2003 - 16.55 uur

Auto tegen boom, inzittenden gewond
Alkmaar, zondag 23 november 2003.
Omstreeks 22.15 uur vond er op de Geestersingel een eenzijdig ongeval plaats waarbij een auto tegen een boom reed. De 19-jarige bestuurder van de personenauto reed over de Geestersingel en kwam uit de richting van de rotonde. Hij raakte bij het verlaten ervan de stoeprand en verloor vervolgens de macht over het stuur. Hij botste tegen een boom in de middenberm van de singel en kwam achterstevoren op de weg tot stilstand. Hij liep onder meer lichte verwondingen in zijn gezicht op. Zijn 18-jarige mannelijke passagier uit Velsen-Noord had pijn in zijn borst en rug. Beiden zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Drie drankrijders van de weg gehaald
Alkmaar, maandag 24 november 2003.
Tussen 01.00 en 03.15 uur heeft de politie drie drankrijders van de weg gehaald op respectievelijk de Nollenweg, de Kennemerstraatweg en de Vondelstraat. Het gaat om een 38-jarige man uit Alkmaar, een 21-jarige man uit Alkmaar en een 32-jarige man uit Amsterdam. Zij bliezen achtereenvolgens 430, 660 en 320 ug/l (tot 220 toegestaan). De 21-jarige bestuurder mocht meteen zijn rijbewijs inleveren omdat hij hoger blies dan 570 ug/l. Ze kregen allen een proces-verbaal.

Inbraak
Noord-Scharwoude, maandag 24 november 2003.
Een bewoner van een huis aan de Hofstraat ontdekte vanmorgen bij het opstaan dat er bij hem in de afgelopen nacht was ingebroken. Het is onbekend hoe de verdachte de woning is binnengekomen maar gedacht wordt aan een valse sleutel. De woning was doorzocht en er is onder meer een fotocamera, een videocamera en een telefoon weggenomen.

Aanrijding met letsel
Starnmeer, maandag 24 november 2003.
Omstreeks 13.30 uur vond er op de Provincialeweg nabij de Koogpolderbrug een botsing tussen twee personenauto's plaats. Een 40-jarige automobilist uit De Rijp wilde vanaf de N244 linksaf de N246 oprijden. Hij zag hierbij een 44-jarige automobilist uit Purmerend, die hem tegemoet kwam en rechtdoor reed, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de man uit Purmerend gewond aan zijn nek. Een 47-jarige passagiere van hem liep borstletsel op. Ze werden beiden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd.