Stadsdeel Zeeburg

Afvalstoffenverordening Zeeburg 2003

Stadsdeel Zeeburg heeft een nieuwe afvalstoffenverordening. In de afvalstoffenverordening staan de regels die in Zeeburg gelden voor het aanbieden en inzamelen van afval. Op 28 oktober 2003 is de 'Afvalstoffenverordening Zeeburg 2003' door de Stadsdeelraad vastgesteld. De oude Afvalstoffenverordening Zeeburg is ingetrokken.

Hieronder staan de belangrijkste regels voor bewoners en bedrijven.

Regels voor bewoners

* Afval moet in de afvalcontainer worden geworpen, er mag geen afval naast de container worden geplaatst.

* Alles wat niet in de container past is grofvuil. Grofvuil mag éénmaal in de week op de vaste inzameldag worden aangeboden. Grofvuil kunt u ook naar het Afvalpunt brengen. Het Afvalpunt is zes dagen per week geopend en het adres is: Cruquiusweg 90.
* Plaats het grofvuil op de inzameldag voor 7.30 uur aan de kant van de weg, dus niet bij de ondergrondse container.
* Het is verboden grofvuil te doorzoeken of te verwijderen.
* In verband met geluidsoverlast mag er na 20.00 uur geen glas in de glasbak worden gegooid.

* Het is verboden zwerfafval te veroorzaken of zwerfafval ergens achter te laten.

* Het bezorgen van ongeadresseerd drukwerk op adressen waar een 'Nee/Nee' of een 'Nee/Ja' sticker is aangebracht, is verboden.

Regels voor bedrijven

* Bedrijven moeten een inzamelcontract hebben met een particuliere inzamelaar.

* Bedrijven mogen geen gebruik maken van de glas- en papiercontainers.

* Containers en vuilniszakken mogen niet op straat staan maar moeten vanuit het bedrijf bij de vuilniswagen worden gebracht.

Milieupolitie
De milieupolitie controleert of het afval op de juiste wijze en op de juiste dag wordt aangeboden. Bij overtreding van de regels kan de milieupolitie bekeuren. Om een idee te krijgen van de boetes die de Milieupolitie uitschrijft, volgt hieronder een lijst van veelvoorkomende overtredingen en de transactiebedragen:

(Grof) afval foutief aanbieden 46,- Bedrijfsafval foutief aanbieden 60,- Illegaal dumpen van afval 46,- Wegwerpen afval op straat 46,- Doorzoeken/verwijderen van (grof) afval 69,-

Nog vragen?
Wilt u de afvalstoffenverordening inzien? Bij het Publiekscentrum op het stadsdeelkantoor ligt een exemplaar ter inzage. Kijk voor meer informatie in uw Afvalwijzer, op deze website of bel gratis (0800) 933 28 74.