Eneco

ENECO

Oproep deelname Eneco stralend nederland

Het evenement ENECO Stralend Nederland gaat in december voor het tweede achtereenvolgende jaar van start. Nederland wordt opgeroepen huis/tuin, straat of winkelstraat op creatieve wijze te versieren met kerstverlichting om zo Nederland te laten stralen. Particulieren en ondernemers die hieraan mee willen doen kunnen zich inschrijven en maken kans door te dringen tot de finale. Een jury toert per bus door het land om de lichtdecoraties te beoordelen en per categorie een winnaar toe te kennen. De tour is vanaf half december te volgen op SBS6 en de finale van het evenement, gepresenteerd door Wendy van Dijk, wordt rond de kerstdagen uitgezonden.

Het ENECO Stralend Nederland-project was vorig jaar een groot succes en dat was voor hoofdsponsor ENECO Energie reden het nogmaals te organiseren. Naast ENECO Energie zijn Intratuin, Coca-Cola, SBS6 en Homan Elektrotechniek betrokken bij het evenement. Coca-Cola zorgt onder andere voor de inzet van de beroemde Coca-Cola kersttruck, bekend uit de kerstcommercials, tijdens de tour van de juryleden door het land. De jury toert niet alleen langs huizen en winkelstraten om de inzendingen te beoordelen, maar zal tevens diverse kerstmarkten in het land aan doen. De tour ziet er als volgt uit; zaterdag 13 december Dordrecht, vrijdag 19 december Winterland in Maastricht, zaterdag 20 december in Amsterdam en zondag 21 december Enschede.

Niet iedere Nederlander zal de decembermaand als een feestmaand ervaren. Voor inwoners van bijvoorbeeld verzorgings-, gehandicapten- en kindertehuizen kan de kerstperiode heel wat minder feestelijk zijn. Daarom biedt één van de participanten van ENECO Stralend Nederland, Homan Elektrotechniek, alle zorginstellingen de mogelijkheid hun pand met de feestdagen gratis te laten versieren met sfeervolle kerstverlichting. Uiteindelijk zullen twaalf instellingen verlicht worden, in iedere provincie één. Van Intratuin ontvangen de winnaars een waardecheque waarmee een blijvende herinnering in de tuin van de instelling geplant kan worden. Daarnaast wordt er over alle inzendingen een zonnezuil verloot waarmee duurzame energie opgewekt kan worden en de instelling direct energie bespaart.

Speciaal voor dit evenement is unieke kerstverlichting ontworpen in de vorm van Elvie dat exclusief verkrijgbaar is bij Intratuin. Elvie is een buitenlamp in de vorm van een elfje dat met zonnepanelen daglicht omzet in energie. Zodra het donker wordt, worden de lampjes middels een sensor geactiveerd en zal de lamp een twinkelend lichteffect over de tuin of het huis produceren.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.enecostralendnederland.nl. Inschrijven kan via deze site, door een foto van het versierde huis/tuin, straat of winkelstraat voor 22 december 2003 te sturen naar Stichting Stralend Nederland, Postbus 15022, 1001 MA in Amsterdam, of middels een inschrijfformulier dat verkrijgbaar is bij Intratuin.