Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (24/11)

Bergen op Zoom maandag 24 november 2003

Politie ontmantelt hennepkwekerij

STEENBERGEN: De politie van het team Steenbergen heeft maandagochtend samen met het drugsteam Courage een hennepkwekerij ontmanteld. De planten bevonden zich in een pand op het bedrijventerrein aan de Graaf Hendrikstraat en waren verspreid over drie units. In totaal zijn 1400 planten in verschillende groeistadia aangetroffen. De planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen. Courage kwam de plantage op het spoor na klachten over stankoverlast en slecht functioneren van het elektriciteitsnet. Er is niemand aangehouden. De politie stelt een onderzoek. De hennep is vernietigd.

Inbraak auto

ROOSENDAAL: Een 28-jarige inwoner van Oud Gastel heeft maandag aangifte gedaan van een inbraak in zijn auto. De man parkeerde afgelopen zaterdag tussen 18:00 en 24:00 uur zijn auto aan de Stok. De dader is binnengekomen na het forceren van een portier. Ook het dashboardkastje is vernield. De buit bestaat uit een autoradio-/CD-speler en enkele documenten.

Twee aanhoudingen na rijden onder invloed

STEENBERGEN: Een 27-jarige vrouw uit Steenbergen is zondagnacht op de Kleine Kerkstraat aangehouden nadat zij onder invloed van alcohol een personenauto had bestuurd. Op het bureau heeft zij een bloedproef moeten ondergaan. Na verhoor is de Steenbergse heengezonden met een rijverbod van zeven uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Ook de 31-jarige echtgenoot van de vrouw werd dezelfde nacht aangehouden. De man mocht tijdens het alcohol onderzoek in de hal van het politiebureau op zijn vrouw wachten. Na enige tijd vond hij het allemaal te lang gaan duren en trapte in het bureau een tussendeur aan diggelen. Na verhoor is hij in de loop van de nacht met een AU-dagvaarding heengezonden.

Diefstal autovelgen

HOOGERHEIDE: Een 33-jarige inwoner van Hoogerheide heeft aangifte gedaan van diefstal van vier velgen inclusief banden van zijn personenauto. Deze stond zaterdagnacht geparkeerd aan de Edward Jennerstraat. De dader(s) heeft vooraf het alarmsysteem van het voertuig onklaar gemaakt.

Inbraak in personenautos

HOOGERHEIDE: Maandag hebben vier inwoners van Hoogerheide aangifte gedaan van inbraak in hun personenauto. De voertuigen stonden zaterdagnacht geparkeerd in De Tulp, De Sering, De Roos en De Acacia. Een trombone en een schoudertas die uit autos aan De Tulp zijn gestolen, zijn later in deze straat teruggevonden. Uit de andere voertuigen is niets ontvreemd. Door de dader(s) is aan alle voertuigen het slot geforceerd. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers