Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (24/11)

Breda maandag 24 november 2003

Vijf personenautos buit gemaakt bij inbraak

BREDA: Bij een autobedrijf aan de Beverweg is tussen zaterdagavond 23:00 uur en zondagavond 21:25 uur ingebroken. Hierbij zijn vier personenautos van het merk Fiat type Stilo en één Lancia gestolen. Een groot aantal personenautos in de showroom is vernield. De daders zijn binnengekomen na het verbreken van een roldeur. Maandagochtend omstreeks 10:00 uur zijn twee gestolen personenautos teruggevonden in de Jadestraat in Breda en op de Dolomietenlaan in Tilburg. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. De politie heeft de zaak in een onderzoek.

Fietsendief aangehouden

BREDA: Een oplettende burger heeft zondagmiddag aan de Lindestraat een 28-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man liep met een gestolen fiets op straat te sjouwen, toen de getuige hem zag lopen. Op het moment dat de Bredanaar door had betrapt te zijn, zette hij het op een lopen.
Het lukte hem echter niet zijn achtervolger af te schudden. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden en opnieuw aangehouden. Hij had nog een gevangenisstraf van 21 dagen te goed. De Bredanaar is ingesloten om zijn straf uit te zitten.

Winkeldief aangehouden

BREDA: In een winkel aan de Karrestraat is maandagmiddag een 43-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd door het winkelpersoneel op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Het personeel heeft de man overgedragen aan de politie. De man is ingesloten.

Man aangehouden voor openstaande boete

BREDA: Surveillerende agenten hebben zondagmiddag op de Graaf Engelbertlaan een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden. Tijdens een controle bleek de man nog een boete van 828 euro te moeten betalen. In de loop van de nacht is de man weer vrij gelaten nadat een familielid de boete voor de man had voldaan.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Een 51-jarige man uit Breda is maandagmiddag in een winkel aan de Ginnekenstraat aangehouden. Het alarm van de winkel ging af toen de man door het beveiligingspoortje van de winkel naar buiten liep. Personeelsleden troffen bij de man drie gestolen portemonnees aan. De Bredanaar is door het winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Na verhoor is hij in de loop van de middag heengezonden met een Au-dagvaarding op zak.

Bron: Henk Snepvangers