Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/11)

Oosterhout, maandag 24 november 2003

Brand in woning
HANK: In de nacht van zondag 23 op maandag 24 november werd de politie omstreeks 02.00 uur bij een brand geroepen in een woning aan de Valkstraat. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door omgevallen kaarsen. Na een kwartier gaf de brandweer het sein brand meester. Beide bewoners zijn ter observatie naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout gebracht. Zij zijn kort daarna uit het ziekenhuis ontslagen.

Diefstal personenauto
DONGEN/RIJEN: De politie onderzoekt een autodiefstal. Een 52-jarige vrouw uit Dongen deed aangifte van diefstal van haar personenauto, Opel Kadett, XH-75-SJ. Zij had haar auto op 23 november omstreeks 19.00 uur geparkeerd op de Kennedylaan te Rijen. Toen zij omstreeks 21.30 uur naar huis wilde rijden bleek haar auto gestolen te zijn. De politie heeft het voertuig landelijk als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt jongens aan voor vernieling ruiten
KAATSHEUVEL: De politie heeft zondagavond twee jongens van 14 en 16 jaar uit Sprang-Capelle en Kaatsheuvel aangehouden in de Frans Halsstraat. De jongens werden op heterdaad betrapt toen zij ruiten van slooppanden aan het ingooien waren. Tevens trof de politie bij een van de jongens een zogenaamd balletjespistool aan. De politie heeft het balletjespistool in beslag genomen. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie-onderzoek naar vernielingen
KAATSHEUVEL: De politie onderzoekt diverse vernielingen die het afgelopen weekend in Kaatsheuvel zijn gepleegd. Een ruit van een kantoor aan de Hoofdstraat, ruiten van scholen aan de Ringvaert en de Vossenbergselaan en het glas van een abri aan de Loonsevaert moesten het ontgelden. Ook daken van vogelkooitjes van een bewoner in de Burgemeester Fievezstraat werden vernield en brievenbussen in de Burgemeester Verheijenlaan zijn omgegooid. De politie is gestart met een buurtonderzoek om de daders te kunnen achterhalen.

Overtreding sluitingstijd
GILZE: De politie bekeurde in de nacht van zondag op maandag een uitbater van een horeca/eetgelegenheid aan de Nieuwstraat. Ondanks meerdere waarschuwingen bleek dat zijn zaak open was na de verplichte sluitingstijd.

Dronken jonge automobilist raakt na 3 maanden rijbewijs al weer kwijt RAAMSDONK: Op 24 november omstreeks 00.15 uur wilde de politie de bestuurder van een bestelauto controleren. De man probeerde er van door te gaan door met hoge snelheid weg te rijden. Na een korte achtervolging reed de man zich vast bij wegwerkzaamheden in de Molenstraat. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De verdachte, een 18-jarige inwoner uit Oosterhout, moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag bedroeg 800 ug/l. Dit was reden voor de politie om het rijbewijs van de verdachte direct in te vorderen. De jongeman was pas sinds eind augustus 2003 in het bezit van een rijbewijs. De Officier van Justitie beslist op basis van het proces-verbaal of het rijbewijs ingevorderd blijft.

Twee gewonden bij verkeersongeval
RAAMSDONKSVEER: Op zondag 23 november 2003 rond 18.50 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Oosterhoutseweg met de oprit van Rijksweg A-59 (nabij de watertoren). Een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Bavel kwam vanuit de richting Oosterhout en wilde linksaf de oprit naar Rijksweg A-59 de richting s Hertogenbosch oprijden. Hij had te laat gezien dat er uit tegenovergestelde richting een andere personenauto naderde. Deze tegenligger kwam vanuit de richting Raamsdonksveer en werd bestuurd door een 58-jarige inwoner uit Alphen.
Na de aanrijding moest de echtgenote van de tegenligger door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De 57-jarige vrouw is met letsel opgenomen in het ziekenhuis (gebroken been / verwondingen aan het gezicht). Ook de veroorzaker van de aanrijding werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Hij liep schaafwonden op in zijn gezicht. De politie verhoorde de betrokkenen en een getuige en maakt proces-verbaal op.

Politie houdt automobilist aan met mes
WAALWIJK: Afgelopen nacht controleerde de politie omstreeks 03.00 uur op de Grotestraat een bestuurder van een personenauto. Daarbij zagen de agenten een mes in de auto liggen. De bestuurder, een 28 jarige man uit Waalwijk, is direct aangehouden en is ingesloten. De politie heeft het mes in beslag genomen. Tevens bleek dat de man zogenaamde rode diesel in de tank van zijn auto had. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal van personenauto
WAALWIJK: De politie heeft een Opel Kadett landelijk als gestolen gesignaleerd. De auto, met kenteken SR-74-HR, is zaterdag 22 november vanaf de Winterdijk gestolen.

Dronken bestuurder raakt van de weg
OOSTERHOUT: Zondag 23 november hield de politie omstreeks 19.45 uur een 30-jarige man uit Breda aan op de Bovensteweg. Uit de blaasproef bleek dat de man teveel gedronken had. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Dit leverde een uitslag op van 565 ug/l. De wettelijk maximale wettelijke toegestane grens is 220 ug/l. De politie was ter plaatse gekomen na een melding van een ongeval. Vermoedelijk door de combinatie van snelheid en een vochtig wegdek was de Bredanaar de macht over het stuur verloren. De auto slipte, raakte in de berm een drietal bomen en ging een aantal keren over de kop. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De politie maakt proces-verbaal op en legde de man een rijverbod van 7 uren op.

Bron: Connie Polak