Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving

Hoorn 24-11-2003 - 16.56 uur

Inbraken
Blokker, zondag 23 november 2003.
In de avond ontdekten bewoners van een huis aan de Golden Deliciouslaan dat er tijdens hun afwezigheid in het weekend, was ingebroken. De daders zijn binnen gekomen door een raam aan de achterkant van het huis open te breken. De woning werd doorzocht. Op het eerste gezicht lijkt er niets te zijn weggenomen. Hoorn, zondag 23 november 2003.
Bewoners van een huis aan de Brik ontdekten eveneens in de avond dat er bij hen in het weekend was ingebroken. Ook hier was een raam opengebroken en werd de woning doorzocht. Er zijn enkele sieraden meegenomen.

Politieauto uit de bocht
Grootebroek, zondag 23 november 2003.
Omstreeks 22.15 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats aan de Dirk Essenlaan waarbij een politieauto tegen een lichtmast reed. De politiewagen werd bestuurd door een 21-jarige agent. Hij was op weg om een collega te assisteren. Naast hem zat een 35-jarige collega. De bestuurder reed in de richting van de Drechterlandse weg en raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt. Hij raakte in een slip en belandde met de dienstauto tegen een lichtmast en een hekwerk aan de linkerkant van de weg. De bestuurder en zijn passagier hadden last van hun nek. De passagier is gecontroleerd in het ziekenhuis maar mocht naar huis. De politieauto, een Volkswagen Sharan, raakte total loss.

Meisje geslagen
Hoorn, maandag 24 november 2003.
Omstreeks 08.10 uur vanmorgen is een 14-jarig meisje uit Wognum aangevallen door twee onbekend gebleven mannen. Het meisje fietste door het wijkpark Blokmeer over een schelpenpad aan de Oostergouw. Ze kreeg een trap tegen de fiets waardoor ze omviel. Hierna kreeg ze een schop in haar buik en tegen haar been. Ze vroegen om geld maar dat had het meisje niet bij zich. Ze voelden in haar jaszakken en liepen daarna zonder buit weg. Het waren blanke mannen met blond haar. Ze droegen beiden een zonnebril en droegen donkere kleding met sportschoenen. De een droeg witte gympen en de ander zwarte. Het meisje had pijn in haar buik en een buil op haar scheenbeen.