Ingezonden persbericht


Persbericht

Partnership Information Builders en Netegrity voor geïntegreerde beveiliging van WebFOCUS-gebruikers

Nieuwe versie WebFOCUS 5.2 biedt Single Sign-On beveiliging, optimale navigatie door en visualisatie van Business Intelligence

Amstelveen, 24 november 2003 Information Builders, toonaangevend in Enterprise Business Intelligence (EBI) en real-time web reporting, maakt bekend een partnership te hebben afgesloten met Netegrity. Netegrity is een belangrijke leverancier van oplossingen voor Identity & Access Management. Het partnership voorziet in de integratie van WebFOCUS 5.2 met Netegrity SiteMinder® technologie. Netegrity SiteMinder verlost gebruikers van het beheer van een veelheid aan ID s en wachtwoorden. Systeembeheerders kunnen gemakkelijker bedrijfsbreed gebruikersrechten afhandelen. De vraag naar single sign-on security is sterk gestegen nu steeds meer klanten overstappen op Information Builders als het standaardplatform voor hun Enterprise Business Intelligence. De nieuwe versie van WebFOCUS biedt verder vernieuwingen op het gebied van datanavigatie, grafische gebruikersinterface, visualisatie van rapportages en geografische weergave van data.

Recente overnames in de business intelligence markt demonstreren de behoefte van klanten aan één enkele leverancier voor een complete en geïntegreerde oplossing voor business intelligence. Terwijl andere bedrijven in de markt bezig zijn met het overnemen van tools en technologie om aan deze behoefte te voldoen, blijft Information Builders de enige leverancier die nu al voorziet in een volledig platform voor BI en datamanagement. Dit platform omvat Information Builders' ETL Manager, Metadata Manager en Resource Analyzer & Governor. De integratie van WebFOCUS 5.2 en Netegrity SiteMinder s single sign-on functionaliteit verruimt de mogelijkheden voor klanten om door de hele organisatie heen daadwerkelijk te standaardiseren op een en hetzelfde BI-platform.

"Bedrijven streven ernaar meer gebruikers toegang te geven tot meer databronnen om ze in staat te stellen betere beslissingen te nemen. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk dat het beheer van en de controle op toegangsrechten goed geregeld is, zegt Stephanie Feraday, Vice President Marketing bij Netegrity. "De integratie van WebFocus met Netegrity SiteMinder helpt klanten om bedrijfsbreed business intelligence technologie veilig te implementeren doordat ze de toegangs- en gebruikersrechten goed kunnen managen."

"Netegrity is de gouden standaard voor single sign-on security in de IT-industrie. We zijn ervan overtuigd dat de klanten van Information Builders onmiddellijk productiviteitswinst zullen behalen door het gebruiksgemak van de oplossing," zegt Gerald Cohen, CEO van Information Builders. "Met de nieuwe functies van WebFOCUS 5.2 laten we opnieuw zien dat we de enige zijn in de hele industrie die een compleet BI platform te bieden hebben."

Nieuw in WebFOCUS 5.2


· Ad hoc grafische functionaliteit, zoals nieuwe standaardgrafieken en stijlen.


· Meervoudige drill-down mogelijkheden, waarmee de gebruiker vanuit één item in een rapportage door veel verschillende onderliggende rapportages, locaties of applicaties kan navigeren.


· Uitgebreide mainframe support van WebSphere en z/OS, inclusief end-to-end implementatie en reporting.


· Real-time visualisatie met WebFOCUS Visual Discovery door verder te gaan dan het aanmaken van eenvoudige tabellen en rapportages krijgen gebruikers een meer intuïtief en illustratief begrip van de bedrijfsinformatie.


· Geavanceerde GIS-functionaliteit biedt dynamische kaartweergave van de geografische dimensie van bedrijfsdata.

Information Builders

Information Builders is toonaangevend in enterprise business intelligence en real-time rapporting via het Web. De ongeëvenaard betrouwbare en flexibele WebFOCUS software voorziet in alle behoeften aan rapportage van gebruikers binnen de extended enterprise, variërend van enkele analisten en power users, tot honderdduizenden klanten en gebruikers op het web. Bovendien stelt WebFOCUS organisaties in staat al hun informatie te benutten door overal bij te kunnen - van legacy tot datawarehouse.

Door GartnerGroup omschreven als rock of Business Intelligence heeft Information Builders vanaf 1975 met succes software en diensten van hoge kwaliteit geleverd aan meer dan 11.000 klanten overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven en Amerikaanse overheidsdiensten. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, telt 1.750 medewerkers in 90 vestigingen wereldwijd en heeft meer dan 350 business partners. Het realiseerde in 2002 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

# # #

Marianne Jelgerhuis

Information Builders

+31 (0)20 456 33 67

marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo.loth@loth.nl