HP en Cap Gemini Ernst & Young breiden hun alliantie voor opslagbeheeroplossingen uit

Bedrijven ondertekenen overeenkomst voor het ontwikkelen van Information Lifecycle Managementoplossingen

AMSTELVEEN, 24 november, 2003 - HP en Cap Gemini Ernst & Young hebben een intentieverklaring ondertekend voor samenwerking op het gebied van opslagbeheerdiensten en -oplossingen, inclusief Information Lifecycle Management. Cap Gemini Ernst & Young (CGE&Y) gaat zijn expertise op het gebied van zakelijke consultancy en diensten inzetten om, in combinatie met HP's opslaghard- en software, veelomvattende oplossingen te ontwikkelen. De uitbreiding van de alliantie vormt een aanvulling op de HP Adaptive Enterprise strategie waarmee business en IT verder in lijn worden gebracht, en de Adaptive IT-benadering van CGE&Y voor infrastructuur, informatie, applicatieprocessen en organisatiestructuren.

In het kader van deze overeenkomst heeft CGE&Y HP benoemd tot prefered provider van systemen, opslag, advies en ondersteuning voor gemeenschappelijke HP storageprojecten. Omgekeerd is CGE&Y benoemd tot preferred systeemintegrator als het gaat om HP's opslagoplossingen en daaraan gerelateerde diensten.

De bedrijven gaan zich richten op oplossingen voor migratie, back-up, optimalisering en informatieherstel van toonaangevende database- en applicatieproviders, waaronder Oracle, SAP en Siebel. HP gaat in eerste instantie 100 opslagontwerpers van CGE&Y trainen in het ontwerpen, implementeren en inzetten van opslagoplossingen bij organisaties in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Nieuwe voorschriften, het groeiende aantal business audits, het beter bewaken van gegevens vanwege de toenemende dreiging van rechtszaken en de druk om het opslagrendement te verbeteren, zorgen voor technologische uitdagingen. Om hierop te kunnen reageren, moeten bedrijven op systeemniveau hun data efficiënter en effectiever beheren, bewaren en ontsluiten. Meer dan ooit selecteren organisaties IT-partners die op betrouwbare wijze kunnen helpen met beheren van informatie van desktop tot data-center. De samenwerking tussen HP en CGE&Y is erop gericht de reeks van opslagoplossingen uit te breiden en te verbeteren om te kunnen voldoen aan deze eisen.

HP en CGE&Y willen de koppeling tussen business en IT verbeteren door het creëren en integreren van heterogene omgevingen. Als resultaat van de overeenkomst gaan de bedrijven verschillende opslagoplossingen ontwikkelen die betrekking hebben op:
* Information Lifecycle Management - helpt relevante data te verzamelen, te beheren en te ontsluiten
* Opslagconsolidatie, inclusief datamigratie - ontwerp van opslagnetwerken, gebaseerd op standaard technologieën, die informatie centraliseren en indexeren, systeemprestaties verhogen en hulpmiddelen optimaliseren met als doel de totale eigendomskosten te verlagen
* Bedrijfscontinuïteit en herstel na calamiteiten - implementeren van maatregelen die betrekking hebben op onvoorziene omstandigheden zoals natuurrampen, veiligheidslekken of andere dreigingen, inclusief geplande downtime
* Hoge beschikbaarheid - minimaliseren van downtime en verminderen van opslagkosten.

Adaptive Enterprise
Uit onderzoek blijkt dat veranderingen in de markt zeven keer sneller plaatsvinden dan de aanpassingen die daarvoor nodig zijn in de IT-infrastructuur van vele bedrijven. Verder blijkt uit datzelfde onderzoek dat het merendeel van bedrijven en instellingen slechts 20 tot 30 procent van hun bestaande IT-capaciteit benut.

Om bedrijven hun IT-infrastructuur beter te laten benutten en sneller en doeltreffender te laten reageren op veranderingen in de markt, volgt HP haar medio 2003 aangekondigde Adaptive Enterprise strategie. Deze strategie is gericht op het ontwikkelen van producten en services voor het in lijn brengen van business en IT waarmee kosten voor bestaande IT-infrastructuren worden verlaagd en de flexibiliteit en slagvaardigheid van organisaties wordt vergroot.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over het boekjaar 2003 een omzet van $ 73,1 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl. © 2003 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

Contactpersonen voor de redactie:

HP, Jos Baltes
030 283 32 37
jos.baltes@hp.com

Of

H&K/MCS
Marieke Leenhouts
023 562 82 08
mariekel@monogram.nl

Cap Gemini, Ernst & Young
Lucas Stassen
Communicatie & PR a.i.
030 689 5281

Hewlett-Packard Nederland
Startbaan 16
1187 XR Amstelveen
www.hp.nl