AEGON

Variabele provisie in OfferteNet

AEGON Bedrijfspensioenen heeft in OfferteNet, de online offertetool voor pensioenproducten, variabele provisie beschikbaar gesteld voor AEGON MKB Groei Pensioen en AEGON Solide Pensioen.

Via OfferteNet kunnen intermediairs nu kiezen uit de al bestaande reguliere doorlopende provisie en de nieuwe gelijkblijvende doorlopende provisie waarbij het intermediair zelf het provisiepercentage (binnen de bandbreedte 0-15%) bepaalt. Voor AEGON MKB Groei Pensioen blijft ook de afsluitvariant van de provisie beschikbaar.

Met het invoeren van variabele provisie in OfferteNet speelt AEGON Bedrijfspensioenen in op de wens van intermediairs om pensioencontracten zoveel mogelijk met doorlopende provisie af te sluiten. Daarbij kan het intermediair ook besluiten of een bepaald voordeel doorgegeven wordt aan de eindklant. Sjoerd Laarberg, Marketing en Verkoopdirecteur van AEGON Bedrijfspensioenen, licht toe: De vraag naar het zelf kunnen bepalen van de hoogte van de provisie is er in toenemende mate. Het betekent voor het intermediair ook een manier om zich met zijn dienstverlening te kunnen onderscheiden en deze optimaal af te stemmen op de wensen van de klant. De innovatieve kracht zit in het feit dat het intermediair online de prijsstelling en provisie doorrekent. Direct is het effect van de provisiekeuze op het aanbod naar de klant zichtbaar. Op deze wijze wordt de effectiviteit van het adviestraject van het intermediair verder verhoogd.