2e persbericht van maandag 24 november 2003

Eindhoven 24-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroofd van 50 euro

Een 41-jarige Eindhovenaar is maandagochtend rond 1.30 uur beroofd van vijftig euro. Toen de man op zijn snorfiets op de Bennekelstraat reed, stond er een groep van ongeveer zes mannen op de rijbaan. De man wilde hen ontwijken, maar werd door hen vastgepakt en op de grond gegooid. Eén van de mannen bedreigde hem met een mes en haalde het geld uit zijn portemonnee. Vervolgens gingen ze er vandoor.

Eindhoven: Man met vals identiteitsbewijs aangehouden

In het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is maandag om 13.10 uur een 33-jarige Angolees aangehouden. Hij probeerde met een vals Portugees identiteitsbewijs een sofi-nummer te bemachtigen. De belastingbeambte had dit door en belde de politie. De man is voor onderzoek ingesloten. Hij is mogelijk illegaal in Nederland.

Helmond: Bier en jenever gestolen

Bij een inbraak in een verenigingsgebouw aan de Griftstraat zijn enkele kratten bier, flessen jenever en pakken koffie weggehaald. Ook werd een geldbedrag van ongeveer 400 euro weggehaald uit een geldkistje. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Een ruit aan de zijkant van het gebouw is weggenomen, waarna de spullen werden gestolen.

Milheeze: Gereedschap weggehaald

Het afgelopen weekeinde is een hoeveelheid gereedschap gestolen uit een schuur bij een woning aan de Heibloem. De deur van de schuur is opengebroken. Er verdwenen onder meer een kettingzaag, een boormachine, een decoupeerzaag en een acculader.

Best: Container leeggehaald

Uit een opslagcontainer, die gestald staat op de Jac van Wassenaerstraat, zijn het afgelopen weekeinde onder meer een grasmaaier en enkele bladblazers weggehaald. De opslagcontainer is geopend met sleutels die uit een andere container werden meegenomen. Die andere container, die in de buurt stond, is opengebroken.

Asten: Inbraak in loods

Bij een inbraak in een loods bij een bedrijf aan de Achterbos zijn onder meer een cirkelzaag, een decoupeerzaag, een klopboormachine en een kettingzaag weggehaald. Dat gebeurde het afgelopen weekeinde. Het slot van de loods is open gebroken.