Socialistische Partij

Verslag derde scholingsavond

24-11-2003 * maandag was er weer een scholingsavond. Voor diegenen die niet precies weten wat dat inhoudt, een korte uitleg en een sfeerimpressie.

Elke maand behandelen we een ander onderwerp en deze keer was dat een democratische maatschappij. Aan de hand van een aantal stellingen worden er subgroepjes van voor en tegenstanders geformeerd. Deze keer was de opkomst weer wat groter, des te meer sociale zielen des te meer gedeeld vreugd. Zo verkregen we twee stevige, mondige debating clubjes van zes personen.

De stellingen waren: "Een koningin is per saldo beter dan een president" en "Basisvoorzieningen als onderwijs en gezondheidszorg horen in overheidshanden te zijn."

Na daar met elkaar in het eigen subgroepje over gesproken te hebben moesten de stellingen worden verdedigd of verworpen. U begrijpt dat dit met de nodige reacties gepaard gaat, een beetje op z'n brits zeg maar, en met veel humor. Ook hebben we nog flink gediscussieerd over het referendum als democratisch instrument en over of de burgemeester wel of niet direct dan wel indirect gekozen zou moeten worden.

Al met al voldoende stof om eens flink over te bomen. Dit alles vindt plaats onder leiding van Jeroen die dit "progressief meesterlijk" doet. Dus zeggen wij: vind je het ook leuk om over maatschappelijk belangrijke zaken te discussieren? Kom Er Bij! De volgende scholingsavond is 22 december a.s en wordt gehouden in buurthuis "De Watertoren", van Tijlingenstraat, Alkmaar (2 minuten lopen van het station Alkmaar). Dan gaat het over het onderwerp "Een gezonde en duurzame maatschappij".