Time : 9:55:41 AM
Date : Thursday, November 20, 2003
Sender Name: Institut Italien pour le Commerce Extérieur

Symposium over Biotechnologie voor de Agroindustrie - Brussel, 24stenovember 2003
Ter gelegenheid van het italiaanse voorzitterschap van de raad van de Europese Unie organiseren het Italiaans Instituut voor Buitenlandse Handel (ICE), de Ambassade van Italië, vertegenwoordigd door haar wetenschappelijke attaché, en de Italiaanse raad voor wetenschappelijk onderzoek (CNR) op 24 november aanstaande een Symposium over Biotechnologie voor de Agroindustrie in het Jolly Hotel op de Grote Zavel.

Het doel van het initiatief is enerzijds de aandacht te trekken op de innovatieve ontwikkelingen in Italië op het vlak van de biotechnologie voor de agroindustrie - in het bijzonder voor de teelten van fruit, groenten en bloemen - en anderzijds de samenwerking te promoten met belgische en europese ondernemers, onderzoekcentra, universiteiten, instituten en wetenschappers aktief op terrein.

Dit symposium bestaat uit twee delen.

Het eerste deel biedt een overzicht van enkele recente wetenschappelijke vorderingen in de biotechnologie voor deze drie sectoren en dit zowel in Italië als in België. Deze worden voorgesteld door eminente experten uit beide landen.

Het tweede deel bestaat uit de voorstelling door 17 proefcentra of universiteiten uit Italië van concrete onderzoeksresultaten. Dit deel wordt afgesloten door bilaterale individuele ontmoetingen.

Programma en inlichtingen:

Italiaans Instituut voor Buitenlandse Handel (ICE) Contact : Isabelle Gressens
Vrijheidsplein 12
1000 Brussel
Tel.dir. : 02/229 14 44
Fax : 02/223 1596
E-mail : isabelle.gressens@bruxelles.ice.it
http://www.italtrade.com/countries/europe/belgio/promo_nl.htm

URL: http://www.italtrade.com/countries/europe/belgio/promo_fr