Rijn & Venen 09.00 uur

Utrecht 21-11-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Internationale VN-dag Uitbanning geweld tegen vrouwen: The Stairs 2003

UTRECHT - 25 November is door de Verenigde Naties is uitgeroepen als dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Internationaal wordt stilgestaan bij het grootste geweldsprobleem waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd namelijk huiselijk geweld; het geweld achter de voordeur!

In 2002 is wereldwijd actie gevoerd. De Politie Regio Utrecht ontwikkelde en organiseerde samen met de Womens Counseling Service in Ljubljana (Slovenië) de actie The Stairs. In veel steden in Nederland, Slovenië en België werden de trappen van prominente gebouwen beplakt met de inmiddels bekende gele stickers met daarop de tekst:


1 op de 5 vrouwen

valt van de trap

Stop huiselijk geweld!

In Utrecht werd de trap van het Paleis van Justitie beplakt door de burgemeester, de hoofdofficier van justitie en een lid van de korpsleiding van de Politie Regio Utrecht. De actie werd op deze dag in al die steden op hetzelfde moment en met dezelfde persverklaring gehouden. Het resultaat: de actie sloeg in als een bom.

Ook dit jaar wordt the Stairs georganiseerd in veel steden in Nederland, België en Slovenië. Nieuw dit jaar zijn posters met de tekst:


1 op de 5 vrouwen

is veiliger hier

dan thuis!

Acties in de gemeenten Breukelen en De Ronde Venen

Dinsdag 25 november 2003 zal een stickeractie gepaard gaan met allerlei acties die tot doel hebben met de inwoners over dit een onderwerp een discussie aan te gaan. Informatie wordt verstrekt en er worden folders/posters uitgedeeld.

Programma Breukelen:

12.00 uur: plakken stickers gemeentehuis Boom en Bosch, Markt 13 in Breukelen. Aansluitend een bijeenkomst o.l.v. burgemeester Dales waar vertegenwoordigers van politie waaronder wijkchef Juliën Hettema, kerken, maatschappelijk werk, slachtofferhulp, huisartsenpraktijken en scholen met elkaar praten over de situatie in Breukelen.

Programma De Ronde Venen:

12.00 uur: plakken stickers trap gemeentehuis te Mijdrecht, ingang Croonstadtlaan door vertegenwoordigers van gemeente en politie waaronder districtschef J. Lemereis.

Voor meer bijzonderheden over deze actie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van het district Rijn & Venen, tel. (0346) 58 1123.

100 Kilo vuurwerk inbeslaggenomen
WOERDEN - De politie trof donderdagmiddag tijdens een controle in een auto in de gemeente Woerden vuurwerk aan. De 37-jarige automobilist uit de gemeente Woerden werd aangehouden en verhoord. Hij gaf aan in zijn woning nog meer vuurwerk te hebben. In totaal nam de politie 100 kilo vuurwerk in beslag.