Politie Friesland


Politieberichten van 24/11 (13.00) t/m 25/11 (07.00)

Fryslân 25-11-2003 - Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met bureau communicatie via het algemene nummer 0900 - 8844

Ooststellingwerf: actie Jiskefet
In samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf heeft bureau milieuhandhaving van de Friese politie maandag 23 november een Jiskefet-actie gehouden in de gemeente Ooststellingwerf. Van 13 bedrijven zijn de containers gecontroleerd op de aanwezigheid van gevaarlijk afval. Zeven bedrijven hadden hun zaken op orde. Vier bedrijven kregen een waarschuwing. Twee bedrijven kregen een proces-verbaal. Bij een bedrijf werden vijf tl-buizen in de afvalcontainer aangetroffen, bij een ander bedrijf werden spuitbussen met restanten verf en een koker met een restant smeervet aangetroffen.

Workum: autoinbraak
Bij een autoinbraak zijn in de nacht van maandag op dinsdag een radiocdspeler en enkele cds gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Tettingburen. Men kwam binnen door een ruit van een portier te vernielen. Een 25-jarige inwoner van Workum heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: straatroof
Maandag om 18.15 uur fietste een 38-jarige inwoonster van Leeuwarden vanaf het Vliet de J. Binckesstraat in. Op het aan deze straat gelegen parkeerterrein en de Trompstraat zag de vrouw een man staan. Omdat de weg was opgebroken en de vrouw boodschappentassen aan het stuur had, lette de vrouw meer op de weg dan op de man. Terwijl ze de man voorbijfietste, werd de vrouw door de man van haar fiets geduwd. Hierbij kwam de vrouw ten val. Daarop stapte de man op haar fiets en ging er vandoor in de richting van de J. Binckesstraat. De vrouw zal aangifte doen.

Blije: aanrijding met letsel
Maandag om 17.05 uur vond een aanrijding met letsel plaats op de Ljouwerterdyk. Vermoedelijk heeft een 20-jarige automobilist uit Dronrijp een vrachtwagen, bestuurd door een 25-jarige inwoner van Ee, ingehaald. Een (vermoedelijk) 59-jarige automobiliste uit Holwerd heeft waarschijnlijk de inhalende auto niet gezien. Na de botsing is de auto van de vrouw vermoedelijk onder de oplegger van de vrachtwagen terechtgekomen. De vrouw is, nadat ze door de brandweer uit haar auto was bevrijd, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De rijbaan is van 17.10 tot 19.00 uur afgesloten geweest.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag om 00.05 uur werd een 27-jarige automobilst uit Leeuwarden gecontroleerd op de Willem Lodewijkstraat. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 300 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. De man is een ontzegging betekend voor een half jaar, omdat hij de afgelopen vijf jaar viermaal met drank op is aangehouden.

Grou: inbraak woning
Maandagavond werd ingebroken in een woning aan de J. Nieuwenhuisstraat. Men kwam binnen door aan de achterkant een deur te forceren. Gestolen is een aantal mobiele telefoons. Aangifte is gedaan door een 29-jarige inwoner van Grou.