Eemland zuid 09.30 uur

Utrecht 25-11-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Vrouw gestoken
AMERSFOORT Op maandag 23 november deed een vrouw aangifte dat zij het weekend in haar been was gestoken.

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 november rond 01.30 uur bevond een 21-jarige vrouw uit Amersfoort zich in een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat. Daar maakte een man avances naar haar, maar zij liet duidelijk blijken daar niet van gediend te zijn. Enige tijd later probeerde de man dit weer en zij gaf nogmaals aan dat niet op prijs te stellen.

Rond 03.30 uur kwam de man weer bij de vrouw staan en ging tegen haar aan hangen. Daarop gaf zij hem een duw. De man gaf haar daarop een harde klap in het gezicht. De vrouw had veel pijn in haar gezicht en liep naar het toilet. Daar zag zij dat haar been bloedde. Vermoedelijk is zij door dezelfde man in haar been gestoken.

De vrouw is naar het ziekenhuis gegaan. Daar is de snee in haar been gehecht.

De verdachte was een blanke Nederlandse man, 30 35 jaar, 1.70 1.75 meter, normaal postuur, donkerbruin haar; golvend / krullend model tot in zijn nek. Hij had een ovaal en vol gezicht, donkere ogen en lichte baardstoppels. De verdachte droeg een zwart lederen jas en een blauwe spijkerbroek.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsers gewond
AMERSFOORT Op maandag 23 november raakten twee meisjes gewond bij een ongeval.

Rond 17.10 uur fietste een 16-jarige meisje uit Amersfoort over het trottoir van het Euterpeplein. Bij haar achterop zat een 15-jarig meisje eveneens uit Amersfoort. De verlichting van de fiets werkte niet. Zij reden ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats vanaf het trottoir de rijbaan op. Daar kwamen zij in botsing met een van rechtskomende 30-jarige automobilist uit Almere-buiten. De automobilist reed met lage snelheid omdat hij net een voetganger over had laten steken, maar hij zag de fietsster niet.

Het 16-jarige meisje heeft vermoedelijk een (lichte) hersenschudding. Haar 15-jarige passagiere had hetzelfde en daarnaast een gekneusde voet en hand. Beiden zijn per ambulance naar het Meander Medisch Centrum gebracht.

Winkeldief
AMERSFOORT Op maandag 23 november werd een man op heterdaad betrapt op winkeldiefstal.

Rond 15.05 uur pakte een man in een winkel aan de Utrechtsestraat enkele inktcartridges en stopte deze in zijn jas. Nadat hij de winkel had verlaten,werd hij aangehouden. De verdachte, een 26-jarige man uit Laren, werd even later naar het politiebureau overgebracht.

Hij is verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is vervolgens overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Dit omdat de man illegaal in Nederland verblijft.

Aanrijding met streekbus
AMERSFOORT Op maandag 23 november raakte en vrouw lichtgewond bij een aanrijding met een streekbus.

Rond 12.10 uur fietste een 19-jarige vrouw uit Amersfoort door het rode verkeerslicht op de kruising van de Stadsring met de Utrechtseweg. Daardoor werd zij door een streekbus aangereden en kwam ten val.

De vrouw klaagde over pijn in haar arm en been en is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Zij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.