Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


25 november 2003



Onderwerp: ontvluchte arrestant aangehouden



De Apeldoornse politie heeft vannacht na een achtervolging een 21-jarige Apeldoorner aangehouden die maandagavond kans had gezien om geboeid en al uit een politieauto te ontsnappen. De jongeman wordt op dit moment verhoord over de ontsnapping en meerdere autodiefstallen waarvan hij wordt verdacht.


De man was op 23 november aangehouden door de politie Deventer alwaar hij in een gestolen auto was aangetroffen. Betrokkene werd in verband met het politieonderzoek geboeid vervoerd. Toen men omstreeks 17.35 uur bij het politiebureau aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn kwam moest men wachten voor met spoed vertrekkende politieauto's. Op dat moment heeft de verdachte kans gezien het portierraam open te draaien en het portier te ontsluiten, waarna hij er vandoor ging. De betrokken agenten hebben direct de achtervolging ingezet, maar de man zag kans om te ontkomen.


Afgelopen nacht, rond 01.15 uur wilden agenten op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn een auto controleren, maar de bestuurder onttrok zich aan de controle. Er volgde een wilde achtervolging, waarbij de agenten voor de veiligheid van medeweggebruikers het zwaailicht en de sirene aan deden. Bij een stuurfout kwam de bewuste man op het fietspad te rijden en konden de agenten naast hem komen.


Zij herkenden toen de ontvluchte arrestant en toen deze verderop een bocht verkeerd inschatte en tegen een boom reed kon hij even later worden aangehouden.


De man is ingesloten en wordt over de ontsnapping en autodiefstallen verhoord. Voor de politie is de ontsnapping een duidelijk leermoment.


Einde bericht




---- --