Gemeente Heerlen
Selectieve besluitenlijst collegevergadering 25 november 2003

SO - 18520 Parkeernota Hoensbroek

Zie ook persbericht

Burgemeester en wethouders heeft kennisgenomen van de Parkeernota Hoensbroek. De kern van deze nota is dat de blauwe zone in Hoensbroek uitgebreid moet worden. Maar op termijn is betaald parkeren in Hoensbroek onvermijdelijk. De gemeente kwam tot deze conclusie na onderzoek van de huidige parkeersituatie. Daaruit bleek dat in de toekomst parkeerproblemen te verwachten zijn die alleen maar opgelost kunnen worden door parkeergarages en betaald parkeren.

SO - 19116 Financiële bijdrage aan de voorgenomen servicewinkel in Welten

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een eenmalige bijdrage van E 12.500,- te geven aan het opzetten van een servicewinkel in Welten. De bijdrage wordt geleverd uit de post Economische Structuur van het Meerjarig Bestuurlijk Programma voor 2004. De servicewinkel maakt deel uit van een project van de Provincie Limburg om de voorzieningen in de dorpen in Limburg op te waarderen. In Welten bestaat het initiatief om in drogisterij De Weltertuyn aan de Weltertuynstraat zo'n voorziening te openen.

In een servicewinkel wordt door een locale ondernemer in zijn winkelpand een aantal diensten aangeboden. Hiertoe zijn overeenkomsten gesloten met Essent, TPG (post), Rabobank en Tempo Team (uitzendbureau). In Welten is er naast de overeenstemming met de bovengenoemde bedrijven ook een principeovereenkomst met de Heerlense bibliotheek om het uitlenen van boeken in de servicewinkel op te nemen en met de GGD en Zorggroep Zuid om een zorgloketfunctie op te nemen. Normaal gesproken zouden deze voorzieningen in het dorp niet kunnen bestaan, maar omdat deze nu gecombineerd worden aangeboden en door een en dezelfde persoon (de locale ondernemer) is dat wel het geval. De ondernemer wordt extra opgeleid voor deze serviceverlening.

WWS - 19519 Samenwerking Sociale Recherche Parkstad Limburg

Zie ook persbericht

Het college heeft ingestemd met de samenwerkingsovereenkomst Regionale Sociale Recherche Parkstad Limburg. Dat betekent dat de gemeenten Heerlen, Landgraaf, Brunssum, Onderbanken, Simpelveld, Voerendaal en Nuth vanaf 1 januari 2004 nauw gaan samenwerken bij het opsporen van fraude en het voorkomen daarvan. De nieuwe organisatie zal bestaan uit elf functies.

---- --