Time : 3:49:17 PM
Date : Tuesday, November 25, 2003
Sender Name: CPE EXHIBITION SA

BRUSSELS EUREKA , 11-16 november 2003/UPDATE SLOTCOMMUNIQUE

FOTO'S beschikbaar op www.pressreleases.be

De jongste editie van het Salon Brussels Eureka in Brussels Expo van 11 tot 16 november stond in het teken van de overname van het salon door de privé-organisator CPE Exhibition SA.

Nieuw management betekent ontwikkeling van activiteiten, deelname van 11 nieuwe landen voor een totaal van 40 vertegenwoordigde landen, evaluatie van uitvindingen door een jury van gespecialiseerde experts voor elke sectie. Het geheel werd opgeluisterd door een zeer kwalitatief conferentieprogramma rond het thema "Intellectueel eigendom". Één bekende spreker was Guy Cloutier, Canadees spreker, docent en auteur van het boek 'Le pouvoir du futur' (de macht van de toekomst), een werk dat de ondernemingen als beheersinstrument wil dienen.

Het salon werd ingehuldigd door mevrouw Sabine Laruelle, minister van Middenstand en Landbouw, de heer Marek Bartosik, Staatssecretaris toegevoegd aan het Poolse ministerie van Wetenschappen en Informatie en de heer Anatoly Liniar, afgevaardigde van het Russische ministerie van Industrie, Wetenschappen en Technologie. Het salon ontving 15.000 bezoekers, waaronder tijdens de week veel mensen uit de beroepswereld.

Voor de meeste uitvinders is het een gelegenheid om hun uitvinding - die over het algemeen reeds gepatenteerd is of van een copyright voorzien - te testen of voor te stellen. Toch is de belangrijkste uitdaging hun uitvinding bekroond te zien met een prijs of medaille. Onder de kandidaten die op 15 november in de prijzen vielen, ontving Israël de prijs van de jury voor een systeem voor
anti-besmettingsinjectie waarmee wordt vermeden dat besmette deeltjes in geïnjecteerde medicijnen terecht komen. De publieksprijs werd toegekend aan de Belg Lowie Van Luffelen voor zijn reddingsballon, die interventies op hoogtes, die door andere technieken niet kunnen worden uitgevoerd, mogelijk moet maken.

Van de Belgen behaalden 13 een gouden medaille:

Mr. Van Luffelen Lowie - Device and method for evacuating persons Mr. Jacques Ladyjensky - Musical Logiciel
Mr. Teleman Petrache - Concrete
Mr. Sagnier Joseph - Anti Carjacking
Mr. Sagnier Joseph - Access Control
Mr. J.P. Derni - Safety pane
Mr. J.C. Keyeux - Water purification
Eloy et Fils - Biological Microstation of purification Mr. Marcel Deceuster - MediSafe
Mr. August Janssen & Zn - PodoPed
Mr. Antoine Marc - Multifunctional flexible kit
Mr. Corron Eddy - Detection and indication of approach of undesirable before inphusion
Mr. Michel Bunel - Adverlite - Electroluminescence

Dankzij de professionalisering van zijn organisatie en de onverbiddelijkheid van de jury zal de editie 2003 van Brussels Eureka bepalend zijn voor de kwaliteit en de uitstraling van de toekomstige edities. We maken alvast afspraak voor de 53ste editie op Brussels Expo, van 16 tot 21 november 2004.

Persrelaties: 02/741 61 67 of press@cpexpo.com


Link to Press Release - NL
http://www.pressreleases.be/script_NL/newsdetail.asp?language=NL&ID=12800



URL: http://www.cpexpo.com
http://www.brussels_eureka.be

Picture:
http://www.belgadirect.be/Files/cpe_20031125_153428_303/cpe_200311