4e persbericht van dinsdag 25 november 2003

Eindhoven 25-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met gestolen auto aangehouden

Op de Hulstlaan is dinsdag om 17.40 uur een 31-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Politiemensen hadden in de Hubertastraat een gestolen auto, een Peugeot 106, zien staan. Er zat niemand in de auto en de politiemensen hielden de auto in de gaten. De verdachte reed er even later mee weg en werd aangehouden. Hij bekende de auto enkele dagen eerder op de Dommelstraat gestolen te hebben.

Eindhoven: Bromfietscontrole

De Eindhovense politieafdelingen Woensel-Noord, Woensel-Zuid en Strijp hebben dinsdag op verschillende plaatsen bromfietscontroles gehouden. Dat gebeurde op de Beukenlaan, het Trudoplein, Spalaan, Oude Bosschebaan, Boekweitstraat en Kruisstraat. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor: te hoog vermogen (39), rijden zonder helm (10), defecte rem (4), niet volgen fietspad (3), foutieve geel / oranje plaat (3), rijden door rood (2), geen certificaat (2), plaats op de weg (6), verkeerde rijrichting (1), zonder verzekering (1), onder de 16 jaar oud (1), zonder licht (1).

Op de St. Trudostraat werden vijf parkeerbonnen uitgeschreven en er werden twee automobilisten bekeurd omdat ze telefoneerden.

Zestien politiemensen deden mee aan de controles.

Weert : Politie lost verschillende kerkinbraken op

De politie heeft een zestal inbraken in kerken opgelost en daarbij verschillende gestolen spullen terug kunnen geven. In oktober werd er bij diverse kerken in Limburg en Brabant ingebroken. Telkens zijn daarbij beelden, kandelaars en andere spullen gestolen. De inbraken vonden plaats in Limburg in Guttekoven (al in 2002) en in Geleen, Baexem, Swartbroek en Buchten in oktober 2003. In Brabant is er in oktober 2003 ingebroken in een kerk in Soerendonk en bleef het bij een poging bij en kerk in Leende.

De politie Limburg-Noord en Brabant Zuid-Oost vonden elkaar in dit onderzoek en gezamenlijk kwamen zij op het spoor van een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die voor een ander onderzoek al vast zat. Bij zijn verhoren bekende de man verschillende inbraken. En werd ook duidelijk waar de gestolen goederen waren gebleven. Een deel is direct verkocht op rommelmarkten, een ander deel aan een handelaar in kerkelijke curiosa in het Groningse Midwolde. Daar heeft de Limburgse en Brabantse politie enkele dagen geleden een onderzoek gedaan. De opkoper kon precies aanwijzen wat hij van de 38-jarige verdachte had gekocht. Die spullen zijn in beslag genomen en inmiddels aan de benadeelde kerken terug gegeven. De kerk in Geleen kreeg een beeld terug, de kerk in Baexem een beeld en een relikwiehouder. Bij de kerk in Swartbroek konden de meeste gestolen spullen terug gegeven worden: een groot beeld, een kleiner beeld, een misboek en een wijwatervat met de bijbehorende kwast.