Politie Midden- en West Brabant

Effect van telefoonstoring voor hulpdiensten

dinsdag, 25 november 2003

Hulpverleningsdiensten West Brabant ondervinden hinder van grote storing
Inzet Regionaal Operationeel Team voor telefoon- en mobilofoon storing

BREDA- Een Regionaal Operationeel Team (ROT) van brandweer, GHOR en politie is vanavond vanaf 19.00 uur operationeel geweest in de kazerne van de Bredase Brandweer. Reden voor het instellen van het team waren de effecten van de grote storing van het mobilofoon- en telefoonverkeer van hulpverleningsdiensten in Zuid-Nederland met effecten naar West Brabant. De omvangrijke storing bleek namelijk ook storingen te veroorzaken op het mobilofoon- en telefoonverkeer van hulpverleningsdiensten West Brabant. De storing had geen betrekking op bereikbaarheid van het alarmnummer 112 en het niet spoedeisende nummer 0900-8844 van de politie. Het publiek in West Brabant ondervond geen merkbare hinder van het probleem.

Toen aan het eind van de middag bekend werd, dat de grote storing ook van invloed was op delen van West Brabant, zoals de gemeenten Moerdijk, Halderberge, Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur werd besloten een ROT op te roepen. Voorafgaand hieraan waren reeds maatregelen genomen om te voorkomen, dat hulpverzoeken vanuit het gebied hinder zouden ondervinden van de storing. Door deze extra maatregelen, zoals kazerne-bezettingen, telefoonwachten bij de hulpverleningsdiensten merkten inwoners in het gebied niet, dat er sprake was van enige storing in het mobilofoon- en telefoonverkeer van hulpverleningsdiensten.

Toen rond middernacht het bericht van KPN kwam, dat de problemen vrijwel waren opgelost konden de extra maatregelen in het gebied worden beeindigd en werd het ROT afgebouwd.

Bron: R. van Kuik