Gemeente De Ronde Venen

Meer dan half miljoen euro schade aan wegen door langdurige droogte 25-11-2003

De langdurige droogte van de afgelopen zomer komt de gemeente De Ronde Venen op een forse tegenvaller te staan. Na inventarisatie blijkt dat de schade aan (asfalt) wegen meer dan een half miljoen euro bedraagt. De grootste schade heeft de Cliffordweg en de Veldweg (Waverveen) opgelopen. Beide wegen hebben meer weg van een golfbaan dan een weg. Er zijn al wel noodreparaties uitgevoerd maar het uiteindelijke opknappen zal meer dan 300.000 gaan bedragen.

Vóór dat de gemeente begint met de definitieve reparatie aan de Cliffordweg en Veldweg wordt er gekeken of er alternatieve herstelmogelijkheden zijn. Aanleiding hiervoor is de aanwezigheid van bomen op de Veldweg. Omdat de bomen veel water wegnemen ontstaan er verzakkingen aan deze weg.

Ook maakt de gemeente De Ronde Venen zich zorgen over de andere wegen binnen de gemeentegrenzen. In het oogspringende voorbeelden zijn de Industrieweg, de Burgemeester Padmosweg en Ducaton. De schade door de droogte aan deze wegen kan nog niet worden vastgesteld omdat ze nog steeds aan het zakken zijn.