Provincie Friesland
PERSBESLUITENLIJST

Vergadering van Gedeputeerde Staten,
dinsdag 25 november 2003

Mededelingen

Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 18 november 2003 vastgesteld.

Besluitenlijsten beschikbaar

Beperken landbouwschade door ganzen
Per 1 december 2003 is het toegestaan de grauwe gans, de kolgans en de smient te verjagen van schadegevoelige percelen. De provincie moet hiervoor wel eerst een ontheffing verlenen. Doel van dit nieuwe beleid is een halt toeroepen aan de stijgende tegemoetkomingen voor landbouwschade door deze dieren. Ook zal eind 2004 in heel Nederland 80.000 hectare foerageergebied worden begrensd, waarmee een duurzame instandhouding van de vogelpopulaties wordt nagestreefd. Minister Veerman van LNV heeft hierover afspraken gemaakt met de provincies voor het komende winterseizoen 2003/2004

Persbericht beschikbaar

Analyse woningsbehoefteonderzoek 2003
De analyse van het woningbehoefteonderzoek van het RIGO is door de provincie aangenomen als input voor de discussie over het woonbeleid in Fryslân. In het voorjaar van 2004 zal de provincie in gesprek gaan over het woonbeleid met betrokken partijen zoals gemeenten, woningcorporaties en marktpartijen. De onderzoeksgegevens en de discussie hierover kunnen aanleiding vormen om de uitvoering van het huidige woonbeleid bij te stellen of handvaten bieden voor gewijzigd beleid in het nieuwe streekplan.

Handhavingorganisaties in Fryslân op koers naar kwaliteit
De handhavingorganisaties in Fryslân liggen goed op koers als het gaat om het verbeteren van de kwaliteit van de milieuhandhaving. Het proces om te komen tot verbeterplannen is goed verlopen, verbeterplannen zijn volledig en er wordt veel samengewerkt. Dat is één van de conclusies uit de rapportage "toetsing van verbeterplannen", zoals die door het college van gedeputeerde staten is vastgesteld. In deze rapportage wordt aangegeven of de zogenaamde verbeterplannen van gemeenten, waterschappen en de provincie vertrouwen geven om in 2005 redelijkerwijs te voldoen aan landelijk vastgestelde kwaliteitscriteria.
Persbericht beschikbaar
Stuk beschikbaar

---- --