Raad van State agenda


STEP In-house dag
Op dinsdag 25 november organiseert de Raad van State - in samenwerking met Stichting Student en Praktijk (STEP) - een 'In-house dag'. Deze dag - bedoeld voor studenten die zich in de laatste fase van hun studie bevinden - biedt de mogelijkheid uitgebreid kennis te maken met de Raad van State. Het programma van de In-house dag is dan ook zo ingericht dat je als deelnemer op een actieve wijze, zoveel mogelijk inzicht krijgt in de werkzaamheden van een jurist bij de directie Wetgeving en de directie Bestuursrechtspraak.

Workshops staan centraal
De In-house dag begint met een welkomstwoord door de heer mr H.D. Tjeenk Willink, Vice-President van de Raad van State. Aansluitend wonen de deelnemers een zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak bij, waarin een bestuursrechtelijk geschil aan de orde is. Na de zitting wordt de groep deelnemers in twee delen gesplitst. De ene groep gaat zich gedurende het ochtendprogramma bezighouden met een workshop wetgeving en de andere groep met een workshop bestuursrechtspraak. Na de gezamenlijke lunch wisselt dit.

De workshop wetgeving
De workshop wetgeving bestaat uit drie onderdelen. De workshop begint met een rondleiding door de gebouwen van de Raad van State aan de Kneuterdijk en het Binnenhof. Na deze rondleiding wordt ingegaan op het werk van een wetgevingsjurist bij de Raad van State. Ter afsluiting van de workshop behandel je samen met je groep een wetgevingscasus.

De workshop bestuursrechtspraak
De workshop bestuursrechtspraak wordt gehouden in en rond de zittingzalen op de Kneuterdijk. Tijdens de workshop wordt aan de hand van een vooraf beschikbaar gestelde bestuursrechtelijke casus een zitting nagespeeld, waarbij de deelnemers aan de workshop als procespartijen én als staatsraad optreden.

Een waardige afsluiting
De In-house dag wordt afgesloten met een borrel. Tijdens deze borrel heb je de mogelijkheid om op een informele manier kennis te maken met medewerkers van de Raad van State.

Aanmelden
Wil je de In-house dag bijwonen, meld je dan vóór 1 oktober aan bij STEP via www.stepweb.nl.

Wij hopen je op 25 november te mogen verwelkomen bij de Raad van State in Den Haag.

Datum: dinsdag 25 november 2003