Ingezonden persbericht

Syntens

workshops voor ondernemers uit de provincie Utrecht.


---

Proeven van Lean Production

Utrecht ? Elk productiebedrijf besteedt aandacht aan verbetering, maar vaak vallen de resultaten achteraf tegen. Ondernemers uit de provincie Utrecht die hiermee aan de slag willen, kunnen op dinsdag 25 november deelnemen aan de workshop 'Proeven van Lean Production'. Tijdens deze workshop maken de deelnemers kennis met lean production, een productiemethode gericht op het elimineren van verspillingen en de sleutel tot maximale effectiviteit en drastische kostenbesparingen. De bijeenkomst bestaat uit een praktische workshop, casebeschrijvingen en een kort bezoek aan gastheer Mirror Actuation Division van Eaton Automotive in Montfoort,. Zo ontdekken de deelnemende ondernemers hoe ze meer kunnen doen met minder.
Syntens organiseert deze informatieve en praktische workshop samen met IJssel Technologie, een specialist op het terrein van lean production. Van de deelnemers wordt een bijdrage gevraagd van vijftig euro. Een maaltijd en een borrel na afloop zijn hierbij inbegrepen. De workshop vindt plaats op dinsdag 25 november, van 14.00 tot 21.15 uur bij Eaton Automotive in Montfoort. Aanmelden kan bij Syntens in Utrecht: (030) 232 46 00 of lgw@syntens.nl.

Octrooilunch 'Slim afkijken, smaakt naar méér!'

Speciaal voor ondernemers die willen leren hoe ze slim gebruik kunnen maken van octrooi-informatie, organiseert Syntens op donderdag 27 november de lunchbijeenkomst: Slim afkijken, smaakt naar méér! Een octrooi geeft technisch inzicht, informatie over producten van concurrenten én goedkope productideeën. Hoe, dat ontdekken de deelnemers tijdens deze bijeenkomst. Zij komen tevens meer te weten over de betekenis en geldigheid van octrooien. Aan de hand van sprekende voorbeelden uit de adviespraktijk vertalen de deelnemers de besproken aanpak tenslotte naar de eigen (bedrijfs)situatie. De workshop is vooral interessant voor ondernemers die zich bezighouden met het ontwikkelen van een (ver)nieuw(d) product of productieproces. Per deelnemer wordt een eigen bijdrage van 25 euro gevraagd. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met Syntens: (030) 232 46 00. De workshop vindt plaats van 12 tot 2 uur bij het Aluminium Centrum in Houten.

---


---

Syntens
http://www.syntens.nl

Bezoekadres:
Waterstraat 47
3511 BW Utrecht

Postadres:
Postbus 8550
3503 RN Utrecht
Tel: (030) 232 46 00 Fax: (030) 234 30 67