Provincie Zuid-Holland

Persbericht

04-11-2003
Inloopavond fietspaden Voorhout-Katwijk en Voorhout-Noordwijk

Op 25 november organiseert de provincie Zuid-Holland een inloopavond over de tracévarianten van twee fietspaden. De paden zijn gepland tussen Voorhout en Katwijk (F243) en tussen Voorhout en Noordwijk (F284). De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Voorhout.

In het kader van de uitvoering van het fietsplan 2001 hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) meer geld beschikbaar gesteld om de komende vier jaar de aanleg van fietspaden te stimuleren. In de Hoogewegpolder is een fietspad gepland tussen Voorhout en Katwijk en tussen Voorhout en Noordwijk. Er is een studie verricht naar een geschikt tracé voor deze fietspaden. Daarbij zijn zes tracévarianten opgesteld.

De fietspaden F243 en F284 dienen om een kortere fietsverbinding te realiseren tussen woon-, werkbestemmingen in de gemeenten Katwijk, Rijnsburg, Noordwijk en Voorhout. De bestaande fietsroutes over de Noordwijkerweg, Rijnsburgerweg en Leidsevaart blijken vanuit gewenste fietsafstand en verkeersveiligheid minder geschikt, zodat GS voorstander zijn een vrijliggend fietspad te realiseren.

Inloopavond
Belangstellenden zijn welkom op dinsdag 25 november 2003 tussen 19.00 en 20.30 uur om de plannen te bekijken in het gemeentehuis van Voorhout, Raadhuislaan 1. Vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Voorhout, Rijnsburg, Noordwijk en Katwijk zijn aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden. Tijdens de inloopavond kunnen eventuele reacties op de plannen op de daarvoor aanwezige reactieformulieren kenbaar gemaakt worden.