Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 48

Debat - GELIJKE RECHTEN
Ook voor mensen met een handicap

Over aandacht hebben mensen met een handicap en chronisch zieken dit jaar niet te klagen. 2003 werd uitgeroepen tot het Europese jaar van mensen met een handicap. Op 1 december aanstaande zal de Wet Gelijke Behandeling Gehandicapten en Chronisch zieken in werking treden. Is de strijd voor gelijke rechten voor mensen met een handicap en chronisch zieken nu gestreden? TUMULT organiseert een inventariserend debat op dinsdag 25 november, 20.00 uur. Locatie: Auditorium Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht. Toegang vrij. Ringleiding en doventolk aanwezig. ADL assistentie op aanvraag.

Onder leiding van Liesbeth de Moor, journaliste bij diverse omroepen, gaan met elkaar in gesprek Martin Jansen, Steunpunt anti-discriminatie Gemeente Utrecht (STAD); Marry Mos, Gemeenteraadslid GroenLinks (ovb), Ad van Tilburg, initiatiefnemer Work for You, integratie arbeidsgehandicapten, Anton van den Hoeven, studentendecaan van de Universiteit Utrecht, Annie Kamp, Gedeputeerde van Provinciale Staten Utrecht en Julia da Lima, hoofd Afdeling Welzijnszaken Gemeente Utrecht. Inleiding door Gezien Reinders, directeur SOLGU.

Info en reserveringen: 030-2332430/ www. Tumultdebat.nl

In het jaar 2003 zou de positie van de mensen met een handicap en chronisch zieken in alle lidstaten van de EU boven aan de agenda geplaatst worden. Een andere mijlpaal dit jaar is dat de Wet Gelijke Behandeling Gehandicapten en Chronisch zieken vanaf 1 december mensen met een handicap of chronische ziekte recht biedt op bijvoorbeeld een gelijke behandeling in het onderwijs en op de werkvloer. Maar wat merken zij nu in de praktijk van deze maatregelen? Zijn werkgevers en onderwijsinstellingen er klaar voor? En hoe staat het met de toegankelijkheid van de publieke ruimte en de wachttijden voor aangepaste woningen? En hoe moet dat nu, nu het huidige kabinet heeft aangekondigd drastisch te bezuinigen op welzijn en zorg? Voor mensen met een handicap heeft dit vergaande consequenties. Talloze voorzieningen, vaak moeizaam opgebouwd, verdwijnen of worden afgebouwd.

TUMULT & SOLGU, belangenbehartigersorganisatie voor mensen met een handicap of chronische ziekte

Voor reserveringen of meer informatie: 030 2332430 of www.TUMULTdebat.nl.