EVD


Inzending op de Wastec 2003 Tokio, Japan, 25 t/m 28 november 2003
---

Het aanpakken van milieuproblemen staat in Japan hoog op de agenda. De milieuregelgeving wordt aangescherpt en de aan milieubeheer gerelateerde bedrijvigheid groeit uit tot een van de meest belovende marktsegmenten. Binnen de markt voor milieutechnologie ligt de nadruk op afvalverwerking, recycling en afvalwaterbehandeling. Een andere deelsector die zich de afgelopen jaren snel heeft ontwikkeld is de bodem- en slibsanering. Geschat wordt dat de omzet in deze deelsector de afgelopen 4 jaar is verdubbeld. Van 25 tot en met 28 november wordt in het Nippon Convention Center bij Tokio de vakbeurs Wastec 2003 gehouden. Deze beurs richt zich met name op de bovengenoemde deelsectoren afvalverwerking, recycling en afvalwaterbehandeling, alsook op de deelsector bodem- en slibsanering. Om Nederlandse milieutechnologiebedrijven te ondersteunen bij het bewerken van de Japanse markt, organiseert de Nederlandse ambassade in Tokio, in samenwerking met de EVD een Nederlandse inzending naar de Wastec 2003.

Graag nodigen wij u uit om aan deze inzending deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Sluitingsdatum is 14 november 2003.

Holland House
Op de vakbeurs is het Nederlandse bedrijfsleven vertegenwoordigd met een Holland House. Dit is een duidelijk geprofileerde Holland-stand, waar geĂŻnteresseerde Nederlandse bedrijven zichzelf en hun producten kunnen presenteren via fotopanelen en/of brochures. Deelnemers hebben de keuze om zelf op de beurs aanwezig te zijn of om zich te laten vertegenwoordigen door hun eventuele Japanse agent/distributeur of door medewerkers van de ambassade. In dit laatste geval worden alle specifieke reacties van bezoekers door de ambassade aan het Nederlandse bedrijf doorgespeeld.

Deelname
Deelname in het Holland House staat open voor alle Nederlandse bedrijven die actief zijn in de genoemde deelsectoren en interesse hebben in het bewerken van de Japanse markt, ongeacht of dit nieuwkomers zijn op deze markt, dan wel bedrijven met gevestigde contacten. De kosten voor de deelnemers beperken zich tot de kosten van het presentatiemateriaal en de eventuele reis- en verblijfkosten. Alle overige kosten zoals grondhuur, ontwerp en bouw van de stand, standbemanning, organisatie en dergelijke worden door de ambassade gedragen.

Website
Voor een overzicht van de specifieke producten die op deze beurs worden gepresenteerd kunt u de website www.wastec.gr.jp raadplegen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de inzending kunt u contact opnemen met:
* EVD
Wim Klaver
Telefoon: (070) 778 83 24
E-mail: klaver@evd.nl
of
Nederlandse ambassade in Tokio
De heer Tadashi Yoshida (Engelstalig)
senior trade specialist
Telefoon: (00) 81 354010411
E-mail: tadashi.yoshida@minbuza.nl

Wilt u meer informatie over Japan, dan kunt de landenpagina en de online publicatie raadplegen of u kunt contact opnemen met de regio-informatiemanager voor Japan:

* Jan Willem van der Mark
Telefoon: (070) 778 88 44
E-mail: japan@info.evd.nl

Biotechnica