Gemeente Maassluis

Persberichten

19-11-2003

Commissie Stadsontwikkeling en beheer vergadert op 25 november

Op dinsdag 25 november 2003 komt de raadscommissie voor stadsontwikkeling en beheer om 20.00 uur bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in de Raadzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. Voorzitter van deze raadscommissie is raadslid de heer P.E.H. Kromdijk.

Op de agenda van de vergadering staan de volgende onderwerpen:

Opening van de vergadering
Vaststelling van de agenda
De voorzitter stelt de leden van de commissie voor de concept-agenda definitief vast te stellen. De volgorde van de agenda kan, indien door burgers wordt ingesproken, worden aangepast.
Spreekrecht
Burgers kunnen inspreken over onderwerpen die op de agenda van de vergadering staan. Insprekers dienen bij het begin van de vergadering aanwezig te zijn en zich te melden bij de voorzitter van de commissie. De agendapunten waarover wordt ingesproken, worden zoveel mogelijk bij voorrang aan de orde gesteld. Vragenhalfuur
Direct na de aanvang van de officiële commissievergadering is er voor burgers de gelegenheid om aan de commissie vragen te stellen of opmerkingen te maken over onderwerpen die tot het werkterrein van de commissie behoren, maar niet op de agenda van de vergadering staan.
Vaststelling van de verslagen
Verslagen van de openbare vergaderingen op: a. 21 oktober 2003;
b. 28 oktober 2003.
Informatie van bestuurders en raadsleden over commissies en instellingen
Onder dit agendapunt informeren collegeleden en raadsleden de commissie over actuele ontwikkelingen in commissies en instellingen waarin zij namens de gemeente zitting hebben. Rondvraag
Uitgenodigd: mevrouw E.J. Groosman en de heren J.F. Koen en A.G.M. Keijzer
Consultatie van de commissie SOB over de bebouwing schil Koningshof
Op 11 februari 2003 heeft de gemeenteraad besloten, gehoord protesten van omwonenden, om de renovatie van het ontmoetingscentrum Koningshof aan de Uiverlaan los te koppelen van de voorgenomen bouw van woningen rondom de grote zaal van Koningshof. Op 10 juni 2003 heeft het college besloten om de discussie met de omwonenden over de invulling van de schil rondom de grote zaal van Koningshof opnieuw te starten. Het college heeft hiertoe 2 mogelijke alternatieven voor de bebouwing van de schil globaal uitgewerkt en voorgelegd aan de omwonenden. De omwonenden stellen zich op het standpunt dat de schil niet bebouwd moet worden en hebben, met uitzondering van één bewoner, geen verdere ideeën of suggesties naar voren gebracht. Het college adviseert de gemeenteraad, via de commissie SOB, een advies uit te brengen over de voorgenomen invulling van de schil rondom de Koningshof en spreekt hierbij de voorkeur uit voor het bebouwen van de schil met (senioren)woningen.
3e Kwartaalrapportage
Met de 3e Kwartaalrapportage wordt inzicht gegeven in de voortgang van de uitvoering van de programmabegroting 2003. Daarnaast wordt inzicht gegeven in de ontwikkelingen op het financiële vlak en de bedrijfsvoering.
Kringloopcentrum
Tijdens de raadsvergadering van 4 november jl. heeft de gemeenteraad een motie aangenomen met de strekking dat er voor 1 december 2003 een onderkomen moet worden gevonden voor een kringloopwinkel in Maassluis. Het college bereidt hierover een brief voor.
Planning grote projecten
Tijdens de raadsvergadering van 3 en 4 november jl. is van de zijde van het college toegezegd dat de commissie inzicht zal krijgen in de voortgang van diverse grote projecten. Consultatie van de commissie SOB inzake de Bestuursovereenkomst Midden Delfland
Alvorens een overeenkomst aan te gaan inzake het verstrekken van bijdragen aan het Groenfonds Midden-Delfland, biedt het college de commissie de gelegenheid zijn mening hieromtrent kenbaar te maken.

Negende serie wijzigingen van de Bouwverordening De Bouwverordening, zoals deze is vastgesteld op 22 september 1998, zal in zn geheel moeten worden herzien. De wijzigingen die zijn opgenomen in de negende serie wijzigingen van de Model-bouwverordening (MBV) hebben betrekking op het bodemonderzoek, de Wet dualisering gemeentebestuur, de Algemene wet bestuursrecht, de Wet BIBOB, de sloopvergunning in relatie tot de Huisvestingswet, het verschijnen van actuele publicaties, alsmede het herstel van kleine onvolkomenheden in zijn algemeenheid en in bijlage 10, 11 en 12 in het bijzonder. Ingekomen stukken
Eventueel nagekomen stukken
Actiepuntenlijst
Verder voorkomende zaken
Agendapunten volgende vergadering De leden van de commissie worden in de gelegenheid gesteld concrete agendapunten aan te dragen, die ter behandeling in een volgende commissievergadering kunnen worden voorbereid / geagendeerd.
Sluiting
Uiterlijk om 23.00 uur.

Inzage
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag zijn de vergaderstukken in te zien in de bibliotheek aan de Uiverlaan.

Gerelateerde documenten:
Vergadering : Commissie Stadsontwikkeling en -beheer van 25-11-2003