Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht

Dordtse scholieren planten 26.000 bloembollen

Dinsdag 25 november om 13.30 uur planten 30 leerlingen van de Johan Frisoschool 6.000 narcissen langs de Chico Mendesring in Stadspolders. Voor het derde opeenvolgende jaar worden in Dordrecht gifvrij geteelde bloembollen (eco-bollen) in de grond gestoken. Met deze actie worden de leerlingen en hun ouders meer betrokken bij het groen in de wijk.

Woensdag 26 november om 09.30 uur volgt basisschool Mühring het goede voorbeeld, door het planten van 5.000 tulpen en 5.000 muscari in het Merwesteinpark. En op vrijdag 28 november om 09.30 uur steken leerlingen van basisschool de Horizon op de Boogjes 10.000 krokussen in de grond.

Vorige week hebben alle leerlingen die aan de actie meedoen instructie gekregen. Johan Booij van Weizigt NMC: "Ik heb de kinderen verteld wat eco-bollen zijn en waarom het belangrijk is dat ze er zijn. Daarna heb ik de scholieren uitgelegd hoe ze de bollen moeten planten. Ze waren heel enthousiast en heb! ben veel zin om de eco-bollen deze week in de grond te stoppen."

Achtergrond
In 2001 is door de provincie Zuid-Holland begonnen met het stimuleren van het planten van gifvrij geteelde bloembollen. Dordrecht ging meteen tot actie over. In 2001 plantten leerlingen van het Don Bosco, Montessorischool en de J.F. Kennedyschool eco-bollen in Crabbehof. En vorig jaar zijn het Wantijpark en Merwesteinpark opgefleurd door scholieren van de Anne Frankschool en de Bavinckschool.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht