Binnensticht 09.35 uur

Utrecht 25-11-2003 - Persberichten district Binnensticht

Inbreker kiest eieren voor zijn geld
BINNENSTICHT Eind oktober van dit jaar heeft een 27-jarige man uit De Meern zich vrijwillig gemeld bij de politie. Reden was dat de man een dag eerder een bedrijfsinbraak had gepleegd aan de Regulierenring in Bunnik, waarbij zijn auto was achtergebleven. Omdat de auto door de politie was meegenomen voor onderzoek, besloot de man eieren voor zijn geld te kiezen, en zich te melden.

Tijdens het verhoor bleek de man verantwoordelijk voor alleen al tientallen bedrijfsinbraken in het afgelopen jaar in onder meer Bunnik, Odijk, Utrecht en Maarssen. Ook buiten de Politie Regio Utrecht bleek de man actief te zijn geweest in onder meer Gouda, Hoofddorp, Nieuwerkerk a/d IJssel, Capelle a/d IJssel, Vriezenveen en Albergen.

De recherche van politie Binnensticht is de afgelopen weken druk bezig geweest de feiten en aangiften te checken. Tevens bleek de man ongeveer 35 keer getankt te hebben zonder te betalen.

Op basis van al deze verklaringen zit de man in bewaring en zal hij zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Ook is DNA bij hem afgenomen, de mogelijkheid bestaat dat hierdoor in de toekomst nog meer inbraken kunnen worden opgelost met de man als verdachte.