Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vianen, 25 november 2003

Nieuw gezicht bij vertrouwd diabeteshulpmiddel:

FreeStyleTM en Penfine®
in goede handen bij Ypsomed

De bekende producten FreeStyleTM en Penfine® zijn sinds kort ondergebracht in een nieuw bedrijf: Ypsomed. Deze verandering heeft te maken met het einde van Disetronic als zelfstandig bedrijf. Ypsomed is inmiddels in acht landen in Europa van start gegaan; Nederland wordt vanaf 1 december het negende.

De Penfine naalden voor de insulinepen worden sinds 1996 op de Nederlandse markt gebracht. Het FreeStyle bloedglucosemeetsysteem volgde begin 2002. Beide producten werden geleverd door Disetronic Medical Systems, het bedrijf dat vooral bekend werd door de insulinepompjes. Vanaf 1 september jl. is de divisie Infusiesystemen overgenomen door Roche Diagnostics. Daarmee kwam er een einde aan Disetronic als zelfstandig bedrijf.

De producten


* Penfine zijn de naalden voor de insulinepen. Bijzonder is dat de Penfine naalden niet op een insulinepen worden gedraaid, maar eenvoudig erop worden geklikt.
* FreeStyle is een bloedglucosemeetsysteem, waarmee het niet noodzakelijk is altijd in de vingertop te prikken. Omdat er maar héél weinig bloed nodig is, kan ook worden geprikt in de handpalm, de arm, de dij of de kuit. Voor zelfcontrole met FreeStyle is het kleinste bloeddruppeltje ter wereld voldoende, namelijk 0,3 microliter.
* In het nieuwe Ypsomed zijn ook pensystemen voor toediening van diverse geneesmiddelen en insuline ondergebracht.

Ypsomed: het nieuwe bedrijf

Gebruikers van FreeStyle en Penfine - en hun behandelaars - moeten ook in de nieuwe situatie kunnen blijven rekenen op deze producten en verzekerd zijn van persoonlijke en praktische service en ondersteuning. Dit zijn dan ook de kenmerken van het nieuwe bedrijf Ypsomed, dat in ons land vanaf 1 december a.s. vanuit Vianen zal werken. Het Nederlandse Ypsomed maakt deel uit van een omvangrijke Ypsomed-organisatie met vestigingen in negen landen. De Nederlandse medewerkers van Ypsomed zijn vanuit hun verleden zeer vertrouwd met de producten FreeStyle en Penfine.

Ypsomed wil zich actief richten op verdere perfectionering van de bloedglucosemeting door middel van nieuwe types mini-sensoren, waarmee op termijn een 'closed loop' systeem binnen handbereik kan komen. Hiermee wordt een systeem bedoeld, waarbij de bloedglucosewaarden continu worden gemeten, op basis waarvan een insulinepompje de juiste dosis insuline afgeeft. In feite wordt dan de insulineproductie van een gezonde alvleesklier zo natuurgetrouw mogelijk nagebootst.


* zie vel 2 *

Meer weten?

Neem gerust eens contact op met: Ypsomed BV, postbus 123, 4130 EC Vianen, telefoon (0347) 324232, fax (0347) 324228, of kijk op www.ypsomed.nl, www.ypsomed.com, www.therasense.com. (


---