Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 99: HOOGSPANNING (25-11-2003)

College van B& W neemt kennis van
Kemarapport Hoogspanning

Dinsdag 25 november neemt het college van B & W kennis van het rapport van onderzoeksinstituut KEMA over de Hoogspanningslijn in Veenendaal. In april dit jaar heeft het college opdracht gegeven voor dit onderzoek. Aanleiding is een raadsbesluit van 13 maart 2003 waarin de raad besloot om een vrijstellingsprocedure op te starten om verhoging van een van de masten mogelijk te maken. De raad vond de verhoging uit veiligheidsoverwegingen noodzakelijk maar wilde wil los daarvan duidelijkheid over de vraag of verplaatsing van de hoogspanningslijn tot de mogelijkheden behoorde.

De leden van de raadscommissie Stad en leden van de Tussencommissie Hoogspanning ontvangen het rapport op maandag 24 november. Omwonenden van de hoogspanningslijn krijgen een samenvatting van het rapport op 24 en 25 november in de bus. Op 27 november vindt een informatiebijeenkomst over het rapport plaats.

Mede op advies van het Bewonersplatform Hoogspanning is KEMA uit Arnhem voor de onderzoeksopdracht benaderd. Het Bewonersplatform is daarnaast betrokken geweest bij het formuleren van de onderzoeksopdracht en het overleg over de vorderingen van het onderzoek in de zogenaamde Tussencommissie Hoogspanning.

Donderdag 27 november zal KEMA het rapport op tijdens een openbare bijeenkomst toelichten. De bijeenkomst vindt plaats in het Christelijk Lyceum Veenendaal, Kerkewijk 149. De aanvang is 19.30 uur.

In januari 2004 discussieert de Commissie Stad over het onderzoeksrapport. Aansluitend zal in de loop van het volgend jaar de raad een beslissing nemen over wat de gemeente wil en kan doen met de aanwezigheid van de hoogspanningslijn in Veenendaal.