Stad Utrecht 10.00 uur

Utrecht 25-11-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Overvallers aangehouden UTRECHT Maandagavond vond in een winkel aan de Roelantdreef een gewapende overval plaats. De politie kon later op de avond twee verdachten aanhouden.

Omstreeks 20.55 uur werd door een man met getinte huidskleur onder bedreiging van een vuurwapen de kassalade meegenomen. Eenmaal buiten de winkel zagen getuigen dat de man achter op een gereedstaande scooter sprong en wegreed in de richting van de Rodosdreef. Hier verdween het tweetal onder de flat.

De politie zette de directe omgeving van de flat af en startte met speurhonden een onderzoek in de kelderboxen. Uiteindelijk konden twee mannen een 18-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een tweede verdachte waarvan op dit moment geen gegevens bekend zijn worden aangehouden. In de kelderbox waar de verdachten zich hadden opgehouden trof de politie de scooter, de buit en een vuurwapen aan.

Aanrijding letsel UTRECHT Op de Lessinglaan vond maandagavond een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist plaats. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder gewond.

Een 28-jarige bestuurder uit Utrecht reed met zijn bromfiets over het fietspad van de Lessinglaan. De man had met zijn bromfiets op de rijbaan moeten rijden. Ter hoogte van de kruising met de Racinelaan wilde een 55-jarige automobilist met zijn voertuig rechtsaf slaan. Hierbij zag hij de bromfietser over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond.

De 28-jarige Utrechter werd met onbekend letsel overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

Verdachte van berovingen aangehouden UTRECHT De politie van het district Marco Polo heeft vrijdag 21 november een man aangehouden die verdachte wordt verschillende vrouwen in de omgeving van het Kanaleneiland te hebben beroofd.

De afgelopen weken werden een aantal bejaarde vrouwen rondom de Van Vollenhovenlaan beroofd. De politie startte een onderzoek en kon op 21 november omstreeks 15.15 uur een 35-jarige man uit Utrecht aanhouden. De Utrechter is inmiddels in verzekering gesteld.

Winkeldief aangehouden UTRECHT Personeel van een winkel aan de Zamenhofdreef heeft maandagmiddag een man aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 16.50 uur zag een medewerker van de winkel dat een man een aantal goederen in zijn tas stopte. Eenmaal bij de kassa rekende hij een gedeelte van de goederen af en wilde de winkel verlaten. De 34-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De Utrechter werd ingesloten voor verhoor.

Straatroof UTRECHT - Op de Wickenburglaan vond maandagavond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 31-jarige vrouw uit Utrecht parkeerde omstreeks 19.15 uur haar voertuig op de Wickenburglaan. Op dat moment werd de ruit van haar rechter voorportier ingeslagen door een onbekend persoon. De man griste van de bijrijderstoel de tas van de vrouw en rende samen met een tweede verdachte weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.