Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 25 november 2003

* OVERBOORD GESLAGEN ZEEMAN NIET GEVONDEN ONDANKS GROTE ZOEKACTIE OP

NOORDZEE
NOORDZEE - Vanaf dinsdagmorgen even na twee uur werd een aantal mijlen uit de kust op de Noordzee, ten zuiden van de Nieuwe Waterweg, een grote zoekactie gehouden naar een overboord geslagen Chinese zeeman van een onder de vlag van India varende bulkcarrier. Het schip was op weg naar Moerdijk. De zoekactie, waaraan door een helikopter van de Koninklijke Marine, een reddingsboot, loodstenders en schepen van de Havendienst en de Zeehavenpolitie werd deelgenomen, werd rond half acht gestopt. De zeeman werd niet aangetroffen.


* MATINEUZE ALCOHOLCONTROLE OP MAANDAGMORGEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek en van het Bureau Verkeershandhaving hield maandagmorgen tussen vijf uur en half acht een alcoholcontrole, stad-uit, op de Schieweg. In totaal moesten 525 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij dertien automobilisten onder invloed van alcohol bleken te verkeren. Twee bestuurders konden, gezien hun overmatige alcoholgebruik, direct hun rijbewijs inleveren. Ook zondagmorgen vroeg, eveneens tussen vijf uur en half acht, werd op de Schiekade een alcoholcontrole stad-uit gehouden. Hier bleken 17 van de 450 gecontroleerde automobilisten onder invloed van alcohol te verkeren. Bij deze controle werd één rijbewijs ingevorderd.


* BIJ ONTRUIMING WONING DOOR DEURWAARDER HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Maandagmorgen trof een deurwaarder bij de ontruiming van een pand aan het Horsenserf een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Politiemensen ontmantelden de kwekerij, waarbij 458 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag werden genomen en later werden vernietigd. Personeel van Eneco, dat ook ter plaatse kwam, constateerde dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt. Naar de eigenaar van de kwekerij, die bij de ontruiming van het pand door de deurwaarder niet aanwezig was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Maandagavond rond kwart over acht werd een in de Diergaardetunnel lopende 73-jarige Rotterdammer door twee knapen op een bromscooter van zijn tas beroofd. Tijdens het passeren trok de achterop zittende knaap de tas van het slachtoffer uit diens hand. In de tas zaten diverse persoonlijke bescheiden, een pasje en een geldbedrag van zo'n vierhonderd euro.


* RAMKRAAK WINKEL
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag werd een ramkraak gepleegd op een tabaks- en lektuurzaak aan de Spinozaweg. Met een auto werd tegen de pui van de winkel gereden, waarna men de winkel doorzocht en er vandoor ging met een groot aantal sloffen sigaretten.
De vermoedelijk bij de ramkraak gebruikte auto die werd dindagochtend brandend op de Materlinckweg aangetroffen en brandde volledig uit. Het voertuig was eerder deze maand in Ridderkerk gestolen.
De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* INNING ACHTERSTALLIGE BOETES
ROTTERDAM - Personeel van het Wijkteam Maashaven (district Feijenoord-Ridderster) hield maandagmiddag en -avond, samen met collega's van de Parketpolitie, een actie waarbij achterstallige boetes werden geïncasseerd en vonnissen werden betekend. Vier personen werden aangehouden en konden hun nog openstaande gevangenisstraf (variërend van 44 dagen tot ruim drie maanden) direct gaan uitzitten. Aan nog openstaande boetes werd ruim driehonderd euro geïnd.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield maandagmiddag radarsnelheidscontroles op de Stadionweg en Laan op Zuid. Tussen kwart over twee en kwart over vier werd gecontroleerd op de Stadionweg. Hier namen 59 van de 1090 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur.
Op de Laan op Zuid, waar tussen kwart voor vijf en kwart voor zes werd gecontroleerd, flitste de snelheidsradar 9 van de 810 passerende automobilisten. Hoogste score bedroeg 76 km/uur in plaats van '50'.


* DIEFSTAL UIT SPORTHAL, VERDACHTE AANGEHOUDEN

HELLEVOETSLUIS - Een 15-jarige jongen uit Hellevoetsluis werd maandagmiddag aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een kleedruimte in sporthal De Fazant aan de Fazantenlaan. Om even voor half drie kwam er een melding bij de politie binnen dat er spullen waren verdwenen uit een kleedruimte in de sporthal. Diverse leerlingen misten huissleutels en telefoons. Na een kort onderzoek kwam men uit bij de woning van een verdachte die niet thuis was. Hij meldde zich in de loop van de middag aan een politiebureau. De jongeman werd aangehouden en in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.


* OVERVAL BAKKERIJ
Dinsdagochtend omstreeks half zes werd een bakkerij aan de Kerstendijk overvallen. Twee nog onbekende mannen kwamen het pand binnen en bedreigden twee aanwezige personeelsleden. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten zij geld afgeven en werden gekneveld. De daders namen vervolgens met een nog onbekend geldbedrag de benen in nog onbekende richting. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.