PLANET MEDIA GROUP

Academic Service en Planet Internet introduceren boekje 'Veilig internetten

Amersfoort, 25 november 2003 -- Vanaf vandaag is in de boekhandel het boekje 'Veilig internetten' verkrijgbaar. Het aantal internetgebruikers neemt nog steeds toe en het nemen van veiligheidsmaatregelen blijkt steeds meer een noodzaak. De grootste uitgever van Nederlandse Computerboeken, Academic Service, en de grootste internetprovider in Nederland, Plantet Internet, introduceren daarom een boekje dat consumenten voorlicht over veilig internetgebruik. In 'Veilig internetten, geen probleem!' is de informatie eenvoudig en compact weergegeven. Op deze manier zijn de 'tips voor meer internetplezier' voor een breed publiek toegankelijk.

Het boekje legt uit welke bedreigingen de consument op internet tegen kan komen. Maar - belangrijker - het gaat ook in op wat tegen virussen, Trojaanse paarden, wormen, spyware, hoaxes en spam gedaan kan worden. Met als uiteindelijk doel voor de gebruiker: meer internetplezier!
Uit een onderzoek dat TNO en Blauw Research dit jaar in opdracht van Planet
Internet uitvoerden, bleek onder andere dat de Nederlandse internetpopulatie
voorlichting op het gebied van veiligheid zeer op prijs stelt. Beginnende internetters zijn zich niet altijd bewust van de mogelijke gevaren, maar ook gebruikers die al enige internetervaring hebben blijken de risico's soms te onderschatten.

Het boekje wordt aangeboden voor Euro 7,50 en is dus ook in financiële zin voor een breed publiek toegankelijk. Het is verkrijgbaar bij (internet)boekhandels, warenhuizen, de betere computershops en via www.academicservice.nl.

Over Academic Service
Academic Service is een uitgeverij die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Op het gebied van ICT-boeken is Academic Service marktleider met vele uitgaven over hard- en software. Hierbij worden de nieuwste ontwikkelingen steeds op de voet gevolgd. Of het nu gaat om internet, Windows XP, digitale fotografie, Flash of Photoshop, bij ons vindt u voor beginners, gevorderden en professionals de juiste boeken.
Naast boeken op ICT-gebied geeft Academic Service ook managementboeken uit. Voor het MBO en HBO onderwijs verschijnen uitgaven voor ICT, Economie & Management en Techniek. Academic Service maakt deel uit van Sdu in Den Haag.

Over Planet Internet
Planet Internet is de grootste internetaanbieder in Nederland met één van de best bezochte websites van Nederland (www.planet.nl). Voor de zesde keer op rij won Planet Internet verschillende PC Consument Awards, dit jaar voor Beste Breedband, Hoogste Snelheid en Beste Service. Tevens is de provider, evenals in de afgelopen twee jaar, door Reader's Digest bekroond als Most Trusted Brand in de Nederlandse internetmarkt. Planet Internet is een onderdeel van Planet Media Group (www.planetmediagroup.nl) in Amersfoort, dochter van KPN.