Provincie Overijssel

Reconstructieplan Overijssel klaar voor uitvoering

Gedeputeerde Piet Jansen (landelijk gebied) heeft uit handen van voorzitter Hayo Apotheker van de reconstructiecommissie het reconstructieplan voor Overijssel ontvangen. Apotheker overhandigde het plan in het provinciehuis tijdens een levendig debat met betrokken instanties onder leiding van Fons de Poel. Daarin stonden de veranderingen in het landelijk gebied centraal.

Rode draad in het reconstructieplan vormt de versterking van de structuur van de landbouw en dan met name de intensieve veehouderij. Daarnaast wordt de nadruk gelegd op een versnelde realisering van de Ecologische Hoofdstructuur en een verbetering van de kwaliteit van het landschap. Hierbij wordt onder andere gedacht aan meer ruimte voor water. Ook de verbetering van de leefbaarheid op het platteland wordt niet over het hoofd gezien. Een stevige economische structuur moet de basis vormen voor een krachtig en vitaal platteland.

Inspraak

Gedeputeerde Staten van Overijssel zullen eind 2003 een voorlopig standpunt innemen over het ontwerp-reconstructieplan en de milieueffectrapportage. Daarna worden de plannen van 7 januari 2004 tot en met 4 februari 2004 ter inzage gelegd. Om een toelichting te geven op de plannen en de consequenties voor de streek, organiseert de provincie Overijssel diverse informatiebijeenkomsten voor betrokkenen, genteresseerden en inwoners uit de reconstructiegebieden. De informatiebijeenkomsten beginnen om 20.00 uur.

12 januari - 't Oale Roadhuus - Tubbergen

14 januari - Het Anker - Wierden

15 januari - De Leeren Lampe - Raalte

19 januari - De Rustende Jager - Bentelo

20 januari - De Vereeniging - De Lutte

22 januari - De Lindenberg - Ommen

Op basis van de inspraakreacties nemen Gedeputeerde Staten medio 2004 een definitief standpunt in over het ontwerp-reconstructieplan. Uiterlijk in september 2004 zullen Provinciale Staten de plannen vaststellen.

Meer weten over Reconstructie?

Nadere informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2003 Provincie Overijssel