Eemland noord 10.30 uur

Utrecht 25-11-2003 - Persberichten distict Eemland noord

Weer in de fout
BAARN In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 november is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 0.50 uur controleerden politiemensen op de Rijksweg A1, ter hoogte van Baarn, een 34-jarige automobilist uit Gorinchem. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 280 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was een rijbewijs en de afgelopen jaren al twee keer eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed
SOEST Op maandag 24 november werd een automobiliste aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 20.00 uur controleerden politiemensen op de Amsterdamsestraat een 37-jarige automobiliste uit Soest. Bij de blaasproef blies zij een F (Fail), hetgeen betekent dat zij beduidend teveel had gedronken. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 545 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vijf uur.