Provincie Groningen


Martinikerkhof 12
Postbus 610
9700 AP Groningen
050 - 316 49 11
050 - 316 49 33
info@provinciegroningen.nl
Alders spreekt met fractievoorzitters gemeente Delfzijl 24 november 2003

Vanavond, maandag 24 november, heeft op verzoek van de Commissaris van de Koningin Hans Alders een gesprek plaatsgevonden met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Delfzijl. Aanleiding tot dit gesprek was het verschil van mening over de invulling van het voorzitterschap van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester.

Tijdens het gesprek hebben de fractievoorzitters hun posities toegelicht. Ieder heeft het belang van een goed functionerende vertrouwenscommissie onderstreept en aangegeven dat alle fracties vertegenwoordigd zouden moeten zijn in de vertrouwenscommissie. Het belang van het vinden van een goede burgemeester voor de gemeente Delfzijl staat hierin voorop.

Op voorstel van de Commissaris hebben de fractievoorzitters gezamenlijk besloten dat een adviseur uit de kring van het college als onafhankelijke voorzitter van de vertrouwenscommissie zal optreden. Dit voorzitterschap krijgt een technische invulling en zijn/haar taak bestaat uit het leiden van het benoemingsproces van een nieuwe burgemeester. Deze onafhankelijke voorzitter van de vertrouwenscommissie zal geen oordeel geven over de kandidaten en heeft ook geen stemrecht.

De Verordening op de vertrouwenscommissie zal worden aangepast en aanstaande donderdag 27 november aan de gemeenteraad van Delfzijl ter vaststelling worden voorgelegd.