Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (25/11)

Tilburg, dinsdag 25 november 2003

Politie spoort doorrijder op

TILBURG: De politie heeft gisteravond een 17-jarig Tilburgs meisje opgespoord die met een scooter omstreeks 21.00 uur een aanrijding veroorzaakt had op het Rosmolenplein en daarna was doorgereden.

Het meisje was in een slip geraakt en tegen de voorzijde van een auto gereden. Op het moment dat de bestuurder riep dat hij de politie ging bellen, reden de 17-jarige en haar vriendin die achterop zat weg. Agenten die in de buurt reden, zagen kort na de melding dat de bedoelde scooter in een brandgang werd gereden en dat de dames een woning binnen gingen. Na een onderzoek bleek dat een 17-jarig meisje de bestuurder was geweest. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie arresteert Tilburger voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.15 uur in een woning in Tilburg Noord een 27-jarige Tilburger aangehouden die in de woning zijn 24-jarige vrouw had mishandeld. Hij zou haar met gebalde vuisten meerdere keren in haar gezicht geslagen hebben. Ook zou de vrouw getrapt zijn. De agenten zagen dat zij schaafwonden boven haar rechteroog had. De verdachte was onder invloed van alcohol. Agenten hebben hem aangehouden en overgebracht naar het bureau, alwaar hij is ingesloten.

Twee autodieven aangehouden in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vanmorgen twee mannen aangehouden die in een gestolen auto reden. Agenten zagen omstreeks 05.00 uur een Volkswagen Golf rijden over de Ringbaan Oost, in de richting van de Hasselt rotonde. Zij wilden het voertuig controleren en draaiden hun auto. De inzittenden van de VW kregen dit kennelijk in de gaten en reden snel de Wagenaarstraat in.

De agenten reden de wijk in en zagen de bedoelde auto op de Dr. Nuijenstraat met gedoofde lichten rijden. De auto bleek in Breda dit weekend vanaf de Middellaan gestolen te zijn. De agenten gaven een stopteken. De bijrijder rende meteen hard weg. Hij werd een korte tijd later op de Spoorlaan worden aangehouden. De bestuurder werd direct aangehouden. Het gaat om een 30-jarige Bredanaar en 38-jarige Tilburger. Ze zijn ingesloten.

Politie stelt onderzoek in naar kassadief

TILBURG: De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een kassa uit een winkel aan de van Bylandtstraat, De diefstal vond maandagmiddag omstreeks 15.00 uur plaats. De kassa werd door de eigenaar later die middag in de omgeving terug gevonden. Uit de kassa was het contante geld, enkele honderden euro`s gestolen.

De diefstal vond gistermiddag plaats. De dief heeft in een onbewaakt ogenblik toen de eigenaar in het magazijn was, kans gezien de kassa van de toonbank te stelen. De politie heeft diverse getuigen gehoord die de dader, een blonde knul van circa 16 a 18 jaar en ongeveer 1.80 meter lang hebben zien fietsen. Er is een aangifte opgenomen. Verder onderzoek volgt.

Politie op zoek naar tasjesrover

TILBURG: De politie is op zoek naar de dader van een straatroof die gistermiddag omstreeks 17.15 uur plaats vond op het Van Coehoornhof. Een 27-jarige vrouw werd daar beroofd van haar tas die ze in haar rechterhand had. Een in het zwart geklede rover trok de tas uit haar handen en liep daarna weg in de richting van het Korvelplein. Helaas kon het slachtoffer geen duidelijker signalement geven.

Politie pakt man op voor rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft maandagavond omstreeks 22.00 uur op de Voltstraat een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De verdachte verleende met zijn auto geen voorrang aan een fietsster en kwam met haar in aanrijding. De fietsster raakte niet gewond. . Hij blies 454 ugl ( circa 1 promille). Hij bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Dit was in verband met een veroordeling voor drie jaar ontzegd. Ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen aangehouden voor bekladden treincoupé

TILBURG: De politie heeft gisteravond op het Station CS op aanwijzing van NS-personeel een 15-jarige Zwollenaar aangehouden die in de trein van Zwolle naar Roosendaal met een viltstift banken en muren in een treincoupé met teksten beklad had. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie actief met handhaving en toezicht in wijk Reeshof

TILBURG: De politie heeft gistermiddag met 2 motorrijders en 3 scooteragenten toezicht gehouden in de Reeshof onder meer bij het winkelcentrum Heijhoef. Bij het winkelcentrum deelden de agenten 6 bekeuringen uit aan foutparkeerders. Verder werden 9 bromfietsers op de bon geslingerd voor zaken als geen bromfietscertificaat (2 x), geen helm (4 x) niet de juiste stickers (1x), verlichting (1 x) en technische staat (1 x). De surveillances richtten zich verder vooral op het terugdringen van jeugdoverlast en auto-inbraken. Tijdens de bromfietscontrole raakte op de Reeshofdijk een 18-jarige bromfietser in een slip en kwam ten val nog voor de agenten een stopteken konden geven. Hij gleed door tegen een fietser aan, die geen schade had. De jongen had een pijnlijke pols.

Bron: Willem van Hooijdonk