AutoRai

25-11-2003

100.000ste Audi A3 geproduceerd

Uitstekende start: zes maanden na de marktintroductie van de A3 is reeds de eerste mijlpaal bereikt. Op 17 november jl. rolde het 100.000ste exemplaar, een 2.0 FSI in Zeezilver, van de productielijn in Ingolstadt.

Na de snelste productie-aanloop in de geschiedenis van Audi breekt dit sportieve premium-model nu reeds verkooprecords. Zo is er van de nieuwe A3 in het eerste half jaar wereldwijd al 16 procent meer verkocht dan van zijn voorganger.

De reden voor dit succes, zo stelt Dr Jochem Heizmann lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor de productie, is het sterke karakter van de nieuwe Audi A3. De combinatie van duidelijke sportiviteit, hoog ontwikkelde technologie en dynamisch design. Daarmee staat hij garant voor een lange en succesvolle loopbaan. Een en ander wordt medio december met een volgend jubileum bekroond: de
1.000.000ste Audi A3 sinds de introductie van deze modellijn in 1996.

De basis voor de snelle aanloop van de productie is terug te voeren op de innovatieve A3-productie en een goed gekwalificeerd en enthousiast productieteam. Audi AG investeerde enkele honderden miljoenen in de fabriek in Ingolstadt. Voorbeelden zijn een zeer moderne carrosseriebouw, een volledige nieuwe persstraat en een compleet vernieuwde eindmontage voor de Audi A3.

De atletische verschijning van de nieuwe Audi A3 is goed ontvangen. Zo koos het Duitse damesblad Maxi het model tot Auto met de beste dagelijkse bruikbaarheid. Ook buiten Duitsland scoort de nieuwe Audi A3 hoog. De auto-revue-Award 2003 in de compacte premiumklasse toont het enthousiasme van de Oostenrijkse fans. Bij vergelijkingstesten van grote autotijdschriften behaalde de nieuwe A3 talrijke overwinningen.

De nieuwe Audi A3 biedt kopers de keuze uit vier benzine- en twee TDI-motoren, die alle voldoen aan de strenge EU IV-emissienorm. Als sportief topmodel bekroont sinds september 2003 de nieuwe Audi A3 3.2 quattro het programma. Zijn 3,2-liter V6-motor met een vermogen van 250 pk laat de A3 in slechts 6,5 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren. Daarmee kwalificeert hij zich met recht als een topsporter in het premium-segment van de kleine middenklasse.