Politie Drenthe

Dinsdagmorgen 25-11-03

Assen 25-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Fietser in botsing met auto

HOOGEVEEN - Een 46-jarige fietser uit Hoogeveen kwam maandagmiddag rond 17.45 uur op de Bethesdastraat in botsing met een 68-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoogeveen. De fietser kwam uit de Mantinghstraat en stak de Bethesdastraat over, de Kochstraat in. De bestuurder van de auto kwam de fietser tegemoet vanuit de Kochstraat en sloeg linksaf. Op dat moment kwamen beiden met elkaar in botsing. Het ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over de fietser. Hij klaagde over pijn in zijn onderbuik. De huisarts heeft in de loop van de dag geen letsel kunnen constateren.

Eenzijdig ongeval tijdens lelievervoer
DIEVER - Een 33-jarige bestuurder van een tractor uit Appelscha raakte maandagmiddag rond 14.30 uur betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Rijksweg. De man vervoerde op een trailer 14 kisten met lelies (10.500 kilo) over de N371 richting Geeuwenbrug. Bij de afslag naar het Wildrijck zijn de wielen aan de linkerzijde van de trailer van de as geraakt. De lelies belandden daardoor 500 meter verder in de linkerberm en op het fietspad. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Bij het overladen van de kisten, heeft de politie het verkeer geregeld.

Onder invloed
PEIZE - Een 34-jarige inwoner van Peize is maandagavond aangehouden aan de Haasakkers wegens het rijden onder invloed. Deze bestuurder van een bestelauto blies op het bureau 1200 ugl. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De verdachte kreeg een dagvaarding mee naar huis. BARGER COMPASCUUM - Een 44-jarige inwoner van Emmen is maandagavond omstreeks 21.45 uur aangehouden op het Verlengde Oosterdiep wegens het rijden onder invloed. Aan het bureau blies de man 375 ugl. De bestuurder kreeg twee bekeuringen omdat zijn auto niet APK gekeurd was en omdat hij geen rijbewijs had. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis vanwege het rijden onder invloed.

Fietsverlichtingscontrole
TYNAARLO - In de omgeving van Eelde, Vries en Zuidlaren heeft Politie Drenthe maandagavond gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal werden 7 fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht.

Diefstallen uit schuurtjes
HOOGEVEEN - In een schuur aan de Zuidwoldigerweg is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Er zijn onder meer een dames- en een herenfiets meegenomen, ter waarde van 1900,-. De 47-jarige eigenaar doet aangifte.
Aan de Fleminghof is het afgelopen weekend eveneens ingebroken in een schuurtje. De inbreker heeft een bromfiets meegenomen, waarvan de waarde nog onbekend is. Ook deze eigenaar, een 34-jarige vrouw, doet aangifte.

Vuurwerk in bioscoop
MEPPEL - Maandagavond rond 20.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat er vuurwerk zou zijn ontploft in een bioscoop aan de Swaenenborgh. Toen de politie ter plaatse kwam, stonden alle bezoekers op het parkeerdek. Door de enorme rookontwikkeling moesten de bezoekers het pand verlaten. Tot in de bioscoopzalen zag het zwart van de rook. Het vuurwerk bestond in ieder geval uit een pakket samengebonden sterretjes. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. In het bijzonder gaat de aandacht uit naar twee jongens op scooters, die ten tijde van de brand zijn gezien. Bovendien zaten twee meisjes even voordat het vuurwerk werd aangestoken onder aan de trap. Eén van hen zat op een scooter. Wellicht dat zij meer informatie hebben ten behoeve van het politieonderzoek.

Surveillance
PEIZE - De politie heeft maandagavond gesurveilleerd op diverse hangplekken van jongeren. Bij het oude Raadhuis werd een bromfietsbestuurder aangetroffen die zonder helm reed. De jongeman kreeg een proces-verbaal.

Ramona Venema verzorgt tot donderdagmiddag 17.00 uur de persvoorlichting. Telefoonnummer 0592-361268.