1e persbericht van dinsdag 25 november 2003

Eindhoven 25-11-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Beroofd van portemonnee en GSM

Op het fietspad tussen de Kasteellaan en het Croy (richting Veldhoven) is maandagavond rond 21.20 uur een 17-jarige Veldhovenaar beroofd. Hij fietste over het fietspad van de eerdergenoemde straat toen hij een eindje verder een jongen in het gras zag staan. Vervolgens zag hij ook nog een jongen met een fiets staan. Het slachtoffer passeerde beiden. Hij werd echter ingehaald door de jongen op de fiets die hem tot stoppen dwong en om zijn portemonnee vroeg. Toen het slachtoffer deze niet wilde geven werd hij met een vuurwapen bedreigd. Ondertussen was de tweede jongen, die op het gras stond, er ook bij gekomen. De Veldhovenaar heeft zijn portemonnee en zijn GSM afgegeven en kon hierna wegrijden. In de portemonnee zaten een bankpas en ongeveer 50 euro. De dader op de fiets is ongeveer 1.80 meter lang, ongeveer 20 jaar, heeft een getint uiterlijk, zwart haar en een normaal postuur. Hij droeg een zwarte jas met een grote capuchon. De tweede dader droeg een beige muts. Opvallend is dat beide daders aan de bovenkant een tand uit hun gebit missen. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. In het bijzonder naar een groepje jongens dat rond 21.20 uur in de directe omgeving op een bankje zat en mogelijk meer kan vertellen over het gebeurde. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Gestel via 0900-8844.

Eindhoven: Twee verdachten met behulp van getuigen aangehouden

Op de Heezerweg zijn dinsdagmorgen om 01.02 uur een 21-jarige Eindhovenaar en een 26-jarige inwoner van Geldrop door getuigen aangehouden. Zij hoorden glasgerinkel en keken waar dit vandaan kwam. Men zag toen de twee verdachten staan. Eén van de getuigen belde de politie en de andere hield één van de verdachten aan. Na het bellen van de politie werd de tweede verdachte aangehouden. Deze getuige werd hierbij bedreigd met een breekijzer. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten. Het inbrekersgereedschap en de auto waarin zij reden zijn voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Overlastveroorzaker aangehouden

In een hotel in Stratum is maandagavond rond 22.45 uur een nog onbekende man aangehouden. Het personeel van het hotel trof de man slapend in de gang van het hotel aan. Toen ze hem wakker maakten sloeg en schopte hij één van de beveiligingsmedewerkers van het hotel. De verdachte had behoorlijk gedronken waardoor hij niet meer aanspreekbaar was. Hij weigert tot nu toe zijn naam bekend te maken en is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Geldrop: Man van tas beroofd

Maandagavond tussen 18.15 uur en 18.20 uur is er op de Rielsedijk een 43-jarige inwoner van Geldrop van een tas met daarin een laptop, palmtop, fotocamera, en diverse kleine zaken beroofd. De man fietste over de Rielsedijk in de richting Geldrop toen hij werd ingehaald door een snorfiets. De duopassagier griste de tas met inhoud van de fiets van het slachtoffer waarna zij ervandoor gingen. Het betrof hier twee personen van rond de 20 jaar, gekleed in donkere kleding. De bestuurder droeg een donkergrijze muts op het hoofd. Ze reden op een donkerkleurige snorfiets, model Vespa, met een opvallend groot achterlicht.

Eersel: Inbraak in woning

In een woning aan de Schapendries is maandagavond ingebroken. De dader kwam binnen door een raam dat op een kier stond. Uit de woning werden een breedbeeld TV, een laptop en een printer weggenomen.

Maarheeze: Woninginbraak

Uit een woning aan de Fazantlaan zijn maandag tussen 7.45 e 17.45 uur een digitale camera, een stereo, een TV, een flatscreen en sieraden weggenomen. De dader kwam binnen door een raam van een achterdeur te vernielen.

Reusel: Aanhouding drugsdealer

Maandagavond om 22.40 uur is op de Kerkstraat een 43-jarige inwoner van Haelen aangehouden. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van een flinke hoeveelheid geld en enkele joints. Tevens werden in zijn auto een aantal zakjes met wit poeder aangetroffen en spullen voor een hennepkwekerij. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Zijn auto, de drugs en het geld zijn voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld. Bij de ingestelde zoeking in de woning van de verdachte zijn onder andere drugs, een bromfiets met uitgeslepen motornummer en twee hennepkwekerijen met 307 planten en 158 stekjes aangetroffen. De hennepkwekerijen zijn direct ontmanteld en vernietigd. De drugs en de bromfiets zijn voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Veldhoven: Auto gestolen

Vanaf de Sterrenlaan is tussen maandag 22.45 uur en dinsdag 1.45 uur een groene BMW 525 met het kenteken ZK-43-LL gestolen.