Gemeente Amsterdam

Digitale Sociale Kaart Amsterdam online

De weg naar zorg en welzijn in Amsterdam

25 november 2003 - GG&GD Amsterdam
"Hoe vind ik een huisarts in stadsdeel Zeeburg?" "Ik heb problemen met mijn buren, wie kan mij daarbij helpen?" "Waar kan ik terecht met vragen over opvoeding?"
Op deze en vele andere vragen over zorg en welzijn in Amsterdam is een antwoord te vinden op de nieuw ontwikkelde website www.socialekaart.amsterdam.nl. De Sociale Kaart Amsterdam is opgezet in het kader van initiatieven van het gemeentebestuur om burgers en hulpverleners te ondersteunen bij het vinden van de weg in het grote aanbod van zorg en welzijn.

In de Sociale Kaart zijn adressen opgenomen van organisaties en hulpverleners op het gebied van de (geestelijke) gezondheidszorg, jeugdzorg, ouderenzorg, maatschappelijke opvang, sociaal-juridische dienstverlening en het welzijnswerk.

Door het gebruik van internet maken zowel professionals als burgers gebruik van de Sociale Kaart. Daarom is een eenvoudige en eenduidige kaart ontwikkeld die geschikt is voor beide groepen. Er kan gezocht worden op naam of trefwoord. Ook is het mogelijk om een overzicht te beperken tot één of meer stadsdelen.

Van iedere organisatie wordt een korte beschrijving gegeven van waar ze zich mee bezighouden, met wie ze samen werken, adresgegevens, openingstijden, contactpersonen, etc. Daarnaast is van ieder Amsterdams adres een geografisch kaartje op te vragen.

Ruim 2000 organisaties en hulpverleners zijn inmiddels in de Sociale Kaart opgenomen en de website blijft groeien. De website is gebouwd en wordt onderhouden door de GG&GD Amsterdam.

© Gemeente Amsterdam