Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 november 2003

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt na controle onder invloed van alcohol

Almelo

Op dinsdag 25 november omstreeks 02.15 uur wordt een 56-jarige automobilist uit Aadorp gecontroleerd op de Wierdensestraat. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,8 o/oo. Hij krijgt hiervoor een rijverbod van twee uur en een transactie (bps: 03-153647)

Aanhouding wegens mishandeling

Man aangehouden wegens zware mishandeling

Vroomshoop

Op maandagochtend 24 november meldt zich op verzoek een 23-jarige man uit Vroomshoop aan het politiebureau. Hij wordt onmiddellijk aangehouden wegens verdenking van zware mishandeling van een 43-jarige plaatsgenoot. Deze mishandeling vond plaats op zaterdag 15 november in de Prins Clausstraat in Vroomshoop. Het 43-jarige slachtoffer kwam de verdachte tegen en na een kort praatje sprak hij hem aan over een aantal ijzeren buizen welke hij aan de verdachte had geleend. De verdachte liep daarop naar de achterzijde van een woning. Het slachtoffer volgde hem en toen de verdachte terug kwam, had hij een massief ijzeren staaf in zijn handen en sloeg het slachtoffer daarmee tegen zijn hoofd. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn en is naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd een hoofdwond gehecht. Tevens bleek dat hij drie tanden miste. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 03-149666)

Agressieve treinreiziger aangehouden

Man gedraagt zich agressief tegen een treinconducteur en wordt daarop aangehouden

Almelo

Op maandag 24 november omstreeks 21.53 uur bevindt zich een 17-jarige jongeman in de trein, op weg van Almelo richting Hengelo. Als de conducteur hem naar zijn vervoersbewijs vraagt kan hij dit wel overleggen, doch hij claimt er korting op te hebben. De 17-jarige kan echter het kortingsdeel niet tonen, waardoor hij moet bijbetalen. Daar is hij het niet mee eens en er ontstaat een woordenwisseling. Op het station in Almelo wil de verdachte uitstappen. Dit wordt hem belet. Daarbij raakt de 17-jarige zo verhit dat hij de conducteur in zijn hand bijt en op hem en toegesnelde getuigen begint in te slaan en te schoppen. Ze weten hem met meerdere personen te overmeesteren. Op het station De Riet wordt de verdachte overgedragen aan de politie en aangehouden. Hij is opgesloten voor nader verhoor door de Spoorwegpolitie. (bps: 03-153615)

Aanrijding met letsel

Bij een aanrijding tussen een scooter en een auto raakt een duopassagier gewond

Almelo

Op maandag 24 november omstreeks 22.33 uur rijdt een 23-jarige Almeloër op zijn scooter over het fietspad van de Beatrix de Rijkweg. In een bocht naar rechts steekt hij de weg over om via het fietspad aan de overzijde zijn weg te vervolgen. Hij ziet daarbij niet dat hem een auto, bestuurd door een 24-jarige Vriezenveense, uit tegenovergestelde richting nadert. Bij de aanrijding die volgt, raakt zijn duopassagier, een 21-jarige Almeloër gewond. Hij wordt met knieletsel naar het ziekenhuis overgebracht en kan na behandeling naar huis. (bps: 03-153449)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen bromfietser en auto waarbij de bromfietser gewond raakt

Almelo

Op maandag 24 november omstreeks 17.17 uur rijdt een 23-jarige Almeloër met zijn auto vanaf de Jasmijnstraat rechts af de Hoornbladstraat in. De Jasmijnstraat heeft hier een uitritconstructie. Hij verleent hierbij geen voorrang aan de voor hem van links naderende 16-jarige Almelose bromfietser. De bromfietser rijdt tegen de flank van de auto en raakt gewond. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn bromfiets is voor technisch onderzoek naar het bureau gebracht. Volgens getuigen zou de bromfietser met een te hoge snelheid hebben gereden. (bps: 03-153539)


---- --