Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 november 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Vrouw aangereden

Vrouw opzettelijk aangereden, vliegt drie meter door de lucht

Enschede

Dinsdagmorgen 25 november, om ongeveer 01.00 uur, wordt gemeld dat er op de Atletenstraat in Enschede, een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse blijkt dat door de bestuurder van een donkerkleurige BMW opzettelijk een vrouw omver is gereden en daarbij werd een geparkeerde auto geraakt. Op de hoek van de Atletenstraat en de van Diemenstraat, wordt een vrouw aangetroffen die diverse verwondingen in o.a. haar gezicht heeft. Zij, een 21 jr. Enschedese, vertelde dat ze aan het joggen was geweest en dat ze op de Atletenstraat was aangesproken door de bestuurder van een donkerkleurige auto. Zij had de man hierop iets teruggezegd en dat was nogal heftig gegaan. De bestuurder was daarop kwaad geworden en was op haar ingereden, waardoor zij ongeveer 3 meter door de lucht was gevlogen. Een getuige die van een afstand een en ander had gezien, bevestigde dit verhaal, althans de woordenwisseling en de aanrijding met door de lucht vliegen. De getuige vertelde verder dat de auto, een donkerkleurige BMW uit de 5-serie, bij het inrijden op de vrouw een geparkeerde auto had geraakt en door een plantsoen was weggereden. De vrouw was hard doorgelopen en werd op de van Diemenstraat aangetroffen. Zij is in het ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld en naar de bestuurder van de BMW, wordt een onderzoek ingesteld. (bps: 03-153653)

Rijden onder invloed

Met 1.58 promille op een bromfiets

Enschede

Maandag 24 november om ongeveer 15.10 uur, werd op de GJ van Heekstraat in Enschede, geconstateerd dat door een bromfietsbestuurder zonder helm werd gereden. Bij controle bleek bovendien dat hij behoorlijk aan bachus had geofferd. Hiervoor werd hij, een 25 jr. Enschedeer, aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.58 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-153478)

Auto gestolen

Auto vanaf oprit woning eigenaar gestolen

Haaksbergen

Tussen maandagavond 24 november 18.00 en 23.00 uur, werd vanaf de oprit van de woning van een 32 jr. Haaksbergenaar aan de Ambachtstraat in Haaksbergen, oprit zijde Sonderenstraat, een auto ontvreemd. De auto, een bronskleurige Toyota Carina, met kenteken FV-XD-26, en eigendom van de 32 jr., was afgesloten. (bps: 03-153631)

Aanhouding notoire winkeldievegge

Winkeldievegge aangehouden, had "bezoek" gebracht aan meerdere winkels

Enschede / Glanerbrug

Door personeel van een drogisterij aan de Gronausestraat in Glanerbrug, werd maandagmiddag 24 november, om ongeveer 14.00 uur, een winkeldievegge betrapt. Zij had diverse goederen in haar tas gestopt en wilde daarmee de winkel uitlopen zonder de goederen af te rekenen. In haar tas werden meerdere goederen aangetroffen, waarvan het vermoeden bestond dat die bij andere winkels waren weggenomen, zonder die te betalen. Ook in haar auto, die voor de drogisterij stond, lagen diverse goederen. Zij, een 26 jr. Enschedese, is aangehouden en aan het bureau later in verzekering gesteld en opgesloten. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 03-153393)

Aanhouding na belediging

Vriend winkeldievegge komt verhaal halen en beledigd politiemensen

Enschede

Maandagmiddag 24 november, tegen drie uur 's middags, verscheen aan het politiebureau Enschede-Oost, een 28 jr. Enschedeer, zijnde de vriend van de in het bovenvermelde bericht genoemde 26 jr., winkeldievegge. Hij wilde de sleutels van de auto ophalen. Dit ging waarschijnlijk niet zoals hij had gedacht dat het zou gaan, want hij vond het nodig de politiemensen die hem te woord stonden voor van alles en nog wat uit te maken. Hiervoor werd hij aangehouden en afgehoord. Met een bekeuring van 130 euro verliet hij tegen vijven het bureau weer. De autosleutels werden toen aan hem meegegeven, omdat het onderzoek in de auto ondertussen was afgerond. (bps: 03-153406)

Aanhouding na poging omverrijden politieagente

Man aangehouden, nadat hij gepoogd had een politieagente omverterijden die hem wilde bekeuren

Enschede

Een politieagente wilde maandagmorgen 24 november om ongeveer 11.50 uur een automobilist bekeuren die zijn auto op de Wesselernering had geparkeerd bij een invalidenparkeerplaats, zonder dat in de auto een invalidenparkeerkaart was aangebracht. Op het moment dat de politieagente de gegevens noteerde kwam een man aanlopen die verklaarde dat het zijn auto was. Hierop werd de man naar zijn papieren gevraagd om zodoende de bekeuring af te maken. De man stapte in, startte de motor en reed weg met geopend portier, waarachter de politieagente nog stond. Door snel achteruit te springen kon zij voorkomen dat er tegen haar werd aangereden. Omdat het kenteken reeds was genoteerd, werd de man, een 73 jr. Enschedeer, even later aan de Parkweg in Enschede aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau. Hier werd een verklaring van hem opgenomen en werd hij in opdracht van de officier van justitie naar huis gestuurd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-153274)

Aanhoudingen na mishandeling kind

Vader en moeder van 3 jarig jongentje aangehouden na zware mishandeling

Enschede

Op 2 oktober jl. werd een 3 jarig Enschedees jongentje in het ziekenhuis in Enschede gebracht met een gebroken been. De behandelend arts en de kinderarts zetten rondom de oorzaak van de breuk grote vraagtekens. Jeugdzorg Twente werd ingeschakeld en namens deze instelling werd aangifte van zware mishandeling gedaan. Een onderzoek werd ingesteld en dit resulteerde maandag 24 november in de aanhouding van de 28 jr. moeder en de 33 jr. vader van het jongentje. Beiden zijn in verzekering gesteld en opgesloten voor verder onderzoek. De drie kinderen van het gezin zijn ondertussen reeds uit huis geplaatst. (bps: 03-142142)

Rijden onder invloed

Automobilist met 1.48 promille achter stuur

Hengelo

Bij een controle van een automobilist aan de Steenbokstraat in Hengelo, dinsdagmorgen 25 november om ongeveer 02.25 uur, werd geconstateerd dat deze behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij, een 32 jr. Hengeloer, werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.48 promille uit. Rijbewijs is ingevorderd en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. Het was niet de eerste keer dat de 32 jr. voor eenzelfde feit werd aangehouden, vandaar dat hij zijn rijbewijs dat is ingevorderd, niet kon inleveren omdat hij dit na een vorige keer nog niet weer terug had. (bps: 03-153649)

Poging betalen met vals geld

Twee mannen proberen met vals geld te betalen bij restaurant

Delden

Maandagavond 24 november, om ongeveer 22.15 uur, wordt een overval gemeld op een restaurant aan de Vossenbrinkweg in Delden. Ter plaatse blijkt het niet te gaan om een overval. Het bleek dat twee mannen het restaurant hadden bezocht en daarna ieder afzonderlijk wilden afrekenen. Een van de twee gaf een personeelslid van het restaurant een briefje van 50 euro en zij had direct het vermoeden dat dit briefje vals was. Zij zei dit tegen de man, die het briefje terug pakte en samen met de tweede persoon de zaak uitrende, achterna gezeten door een personeelslid. Na een achtervolging via Sportlaan en de sportvelden, wisten de twee te ontkomen. Het gaat om twee mannen met een Turks uiterlijk, beiden tussen de 1m 70 en 1m75 lang en een slank postuur. Alle twee waren gekleed in een lederen jas en waren de Nederlandse taal goed machtig. (bps: 03-153626)

Aanhouding na lokaalvredebreuk

Man wilde pand van UWV niet verlaten

Hengelo

Maandagmiddag 24 november, rond 15.35 uur, werd gemeld dat een man het pand van de UWV aan de Prinses Beatrixstraat In Hengelo, niet wilde verlaten. Ook na vordering in het bijzijn van de politiemensen door een daartoe bevoegd personeelslid van de UWV, om het pand uit te gaan, wilde de man dit niet. Hierop is hij, een 19 jr. Hengeloer, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier weigerde hij een verklaring af te leggen. Proces-verbaal; wordt opgemaakt. (bps: 03-153454)

Bromfietscontrole

Bij controle blijken 13 bromfietsen te hoog vermogen te hebben

Hengelo

Maandagmorgen 24 november, tussen 07.45 en 08.45 uur, werden op de Veloursstraat in Hengelo, 35 bromfietsen gecontroleerd, 13 van hen bleken een te hoog vermogen te hebben. Uitschieter was een bromfiets van een 17 jr. Hengeloer, waarbij een vermogen van 2.0 kW werd geconstateerd, daar waar 0,49 is toegestaan. Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-153221)


---- --