Provincie Noord-Brabant


Persbericht

Ideeën en suggesties via www.Brabant.nl

Provincie wil weten waar het knelt

Wie last heeft van knellende provinciale regels, slepende procedures, ondoorzichtige besluitvorming en ervaring heeft met trage ambtelijke molens, kan dit vanaf nu melden. De Provincie Noord-Brabant daagt alle Brabanders uit te zeggen wat gezegd moet worden. Via een reactieformulier op de website van de provincie, www.brabant.nl, kan men zijn of haar problemen, ideeën en suggesties melden. De Provincie gebruikt deze om haar eigen regels en procedures te verbeteren.

De Provincie wil met een betere organisatie, betere producten, sneller leveren. In de visie van het provinciebestuur is een betere organisatie resultaatgericht en afrekenbaar. Gericht op wat de Brabantse samenleving vraagt. Met betere producten wordt bedoeld een open en communicatieve organisatie. Ontdaan van onnodige regels. En in sneller leveren zit de ambitie van vereenvoudigen en verkorten van procedures.
Coördinerend gedeputeerde Peter van Vugt: "Scherp, koersvast, blijvend inzetten op uitvoering van beleid. Behalen van meetbare resultaten voor Brabant. Waar dat kan met minder regels en met een efficiëntere organisatie. Dat zijn de uitgangspunten die het provinciebestuur hanteert deze bestuursperiode. Dat pakken we systematisch aan. Daarom roep ik iedereen op zo concreet mogelijk aan te geven waar wij regels zouden kunnen schrappen en procedures kunnen versnellen. Ik heb niets aan algemene opmerkingen, ik wil concrete voorbeelden. Hoe duidelijker wordt aangegeven om welke regels het gaat en wat de praktische problemen zijn, des te beter kan de Provincie deze oplossen".

Door te zoeken op woorden als klacht, regels, sneller of beter,
komt men op de website www.Brabant.nl snel bij het invulformulier.