AutoRai

25-11-2003

SEAT Cupra Cup van start in 2004

SEAT Importeur Pon Car start in 2004 met een nieuwe merkencup op A-evenementen. De haalbaarheidsstudie voor een nieuwe merkencup, die SEAT begin oktober is gestart, heeft veel enthousiaste reacties van zowel rijders, dealerorganisatie als sponsors opgeleverd.

Dit heeft Pon Car doen besluiten om volgend jaar met de SEAT Cupra Cup van start te gaan.

SEAT kiest voor autosport
Om het sportieve karakter van SEAT nog meer onder de aandacht te brengen bij een groot publiek is de stap naar de nieuwe SEAT Cupra Cup een logische keuze. Daarnaast introduceert SEAT in 2004 de nieuwe Ibiza Cupra. De eerste productie Ibiza Cupra die voor de consument in zowel een diesel- (110 kW/160 pk) als in een benzinevariant (132 kW/180 pk) te verkrijgen is. Aan dit nieuwe model van SEAT is ook de naam van de nieuwe merkencup, de SEAT Cupra Cup, ontleend.

Sprint- én lange-afstandsrace
De SEAT Cupra Cup is een instapklasse die coureurs de mogelijkheid biedt veel race-ervaring op te doen tijdens belangrijke A-evenementen zoals bijvoorbeeld de Paasraces en de Marlboro Masters. De teams, bestaande uit twee vaste coureurs, rijden twee wedstrijden per raceweekend in een SEAT Ibiza met een 1.9 TDi-motor. Het unieke is dat op zaterdag de lange afstandswedstrijd van minimaal twee uur wordt verreden, met een verplichte rijderswissel. Op zondag rijdt één van de coureurs de sprint van 12 ronden. De wens van vele coureurs om zoveel mogelijk ronden te kunnen rijden wordt met deze unieke raceformule vervuld. Sportiviteit, gezelligheid en onderling respect staan hoog in het vaandel in de strijd om het kampioenschap in de SEAT Cupra Cup.

SEAT Ibiza TDi
De teams rijden in een SEAT Ibiza met een 1.9 TDi-motor met motorvermogen van 121 kW/165 pk en een maximaal koppel van 380 tot 400 Nm. De nieuwe race-Ibiza is uitgebreid getest en heeft tijdens de 24 uursrace van Barcelona in september een bijzonder goede prestatie laten zien. De testauto is derde geworden in de eigen klasse van het internationale race evenement. De verwachting is dat met deze auto op het Circuit Park Zandvoort rondetijden van ca. 2.08 minuten worden gerealiseerd.

Uniek evenement
De sprints en lange-afstandsraces van de SEAT Cupra Cup worden tijdens 8 raceweekends in 2004 verreden. Er wordt geraced op het Circuit Park Zandvoort en het TT-circuit van Assen op A-evenementen zoals bijvoorbeeld de Marlboro Masters, daarnaast zal er één raceweekend in het buitenland worden verreden. Het startschot van de eerste SEAT Cupra Cup race wordt gegeven tijdens de Paasraces in april op het Circuit Park Zandvoort. Daarnaast organiseert SEAT een uniek race-evenement op Zandvoort: de 1.000 miles Trophy! Deze bijzondere race, die niet meetelt in het klassement, is een evenement op zichzelf. Een buitenkans voor alle SEAT Cupra Cup coureurs met uithoudingsvermogen, die het maximaal haalbare van zowel zichzelf als van hun Ibiza met dieselmotor willen testen. Deze race van minimaal twaalf uur wordt halverwege het raceseizoen georganiseerd.

Inschrijven als deelnemer nog mogelijk
Tijdens de zeer goed bezochte rijdersinformatiebijeenkomst die SEAT in oktober heeft gehouden is de opzet van de cup toegelicht en zijn de voorwaarden voor deelname bekend gemaakt. Inmiddels zijn er zoveel inschrijvingen dat geconcludeerd kan worden dat de SEAT Cupra Cup bestaansrecht heeft. Het inschrijven voor deelname is overigens nog mogelijk tot 15 december aanstaande.

Organisatie in vertrouwde handen
SEAT heeft Geert Vermeer, die al vele cupjaren achter zijn naam heeft staan, aangesteld als Cupmanager van de SEAT Cupra Cup. Technisch verantwoordelijk is SEAT Sport. Er zal strak worden toegezien op de naleving van de sportieve en technische reglementen.

SEAT Sport
De raceautos worden ontwikkeld en gefabriceerd door SEAT Sport, de sporttak van het Spaanse automerk. De SEAT Cupra Cup voegt een extra dimensie toe aan alle klasses waarin het Spaanse sportieve merk reeds vertegenwoordigd is op de Europese circuits zoals: het Spaanse GT-kampioenschap, het European Touring Car Championship (ETTC) en de Leon SuperCopa Cup.

Spaanse Straat
SEAT zal tijdens de raceweekenden niet onopgemerkt blijven. Veel aandacht zal worden besteed aan de aankleding van de paddock. Nieuw op de paddock is de zogenaamde Spaanse Straat. In deze straat worden alle hospitality units van de SEAT Cupra Cup met een Spaans tintje aan elkaar verbonden.

Eigen website
De SEAT Cupra Cup heeft inmiddels een eigen website: www.seatcupracup.nl. Via deze website kunt u zich ook inschrijven als geïnteresseerde rijder voor deze merkencup.